Musar Jeune Rosé

Wijnmaker Tarek Sakr componeerde een rosé die perfect aansluit bij onze smaak: droog, niet streng, heerlijk open en geurig, met een lichte kruidigheid in geur en smaak, heerlijk kersen en frambozen, bloemen, zacht, met een levendig bitter na. Een typische eetrosé, bij salades, gegrilde tonijn, kip of kalkoen, inktvis.
KleurMedium kersenroze
GeurOpen en geurig, lichte kruidigheid, bloemen, rozen en frambozen, zacht en prettig
SmaakVolle en krachtige rosé, romig en soepel, absoluut niet streng, hint van zoet zelfs, krachtig, een opwekkend zuurtje na
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijEen typische eetrosé, bij salades, gegrilde tonijn, kip of kalkoen, inktvis
Jaar2017
Alcoholpercentage13
LandLibanon
RegioBekaa Valley
Druifcinsault
Volume0,75
Productnummer090163
Musar Jeune Rosé kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Speciaal voor de Europese wijndrinker heeft Musar deze heerlijke rosé op de markt gebracht, waarin het fruit voorop staat. Wijnmaker Tarek Sakr, die zijn opleiding onder andere volgde bij grote châteaux in de Bordeaux, maakte speciaal een rosé die heerlijk fruitig en soepel is, en dat zorgt voor een heerlijke lichtvoetige sappige rosé, zoals we die hier graag drinken. Hij wordt gemaakt op basis van cinsault, de druif die in de Rhônestreek ook zorgt voor fruitige, licht kruidige en soepele rosé met mooie zuren en bitters. Er wordt gewerkt met een klassieke saignée, dus door na een paar uur wat lichtgekleurd gistend sap af te tappen van wat later de rode wijn wordt. Een levendige en smakelijke, volle rosé is het resultaat.