Negroamaro Salento igt 'No Zero'

Peperig en kruidig, pruimen en kersen, leer en tabak, warm en zwoel, vanille, breed en intens, in de smaak kruidig en stevig, dik, zwoel, concentratie, zwart fruit, bramen, stevige tannines, met opwekkende bitters. Lekker bij konijn met pruimen, parelhoen met zomergroenten, belegen kazen, zoals een gerijpte pecorino.
KleurDiep robijnrood
GeurPeperig en kruidig, pruimen en kersen, leer en tabak, warm en zwoel, vanille, breed en intens.
SmaakKruidig en stevig, dik, zwoel, concentratie, zwart fruit, bramen, stevige tannines, met opwekkende bitters
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijBij konijn met pruimen, parelhoen met zomergroenten, belegen kazen, zoals een gerijpte pecorino.
Jaar2017
Alcoholpercentage14
LandItalië
RegioPuglia
Druifnegro amaro
Volume0,75
Productnummer022010
Productbeschrijving
Details
De Negroamaro wordt bij deze bijzondere wijn gebruikt om er een stevige en krachtige wijn van te maken, een wijn met karakter, maar toch ook weer met de voor Menhir typische souplesse. De druiven komen van wijngaarden bij een prachtig natuurpark van Puglia, aan de noordkant van de provincie Salento, van stokken die 35 jaar oud zijn. Na de oogst volgt een koude inweking op de schillen, die een krachtige en intense wijn oplevert, met veel fruit. Een deel van deze wijn ondergaat een rijping op eikenhouten barriques, waarmee hij een heerlijk afgerond en complex karakter ontwikkelt. Het resultaat is een mooie warme en krachtige wijn, breed en intens, typisch Negroamaro op zijn best.
N. Zero betekent het nummer nul. Net als in Nederland is het ook in Italië gebruikelijk om te zeggen dat wanneer je iets nieuws start, je 'start vanaf nul'. Dit is de allereerste wijn geproduceerd door de wijnmakerij, daarom symboliseert het, het begin van Menhir Salento.