Perricone Sicilia doc 'Guarnaccio'

Krachtige geur, fruitig en peperig, vijgen, kersen, warm, gedroogd fruit, zwoel, frisheid, krentjes, smakelijk en rijp. Krachtige rode wijn. Smakelijk bij shaslick van de grill, lamsbout uit de oven, gestoofd rundvlees en belegen kazen.
KleurMedium robijnrood
GeurKrachtige geur, fruitig en peperig, zoet en kruidig, vijgen, kersen, warm, gedroogd fruit, met vanille op de achtergrond.
SmaakWarm en zwoel, maar ook frisheid, krentjes, heel eigen karakter, smakelijk en rijp. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijShaslick van de grill, lamsbout uit de oven, gestoofd rundvlees, belegen kazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage13
LandItalië
RegioSicilia
Druifperricone
Volume0,75
Productnummer012090
Productbeschrijving
Details
Perricone, hier ter plekke, op deze tenuta, ‘Guarnaccia’ genoemd, is één van de klassieke druiven van de Regaleali, aangeplant sinds 1954, in de historische San Lucio-wijngaard. Met massale selectie is de aanplant van de druif vervolgens verder uitgebreid. De druiven voor deze wijn staan aangeplant in de wijngaard Ciminnita, met een oppervlak van 2,6 ha, op een hoogte van 480 meter, dus relatief koel, wat de wijn een bijzondere frisheid en diepgang geeft. Bij het wijn maken wordt de klassieke stijl gehanteerd van het westen van Sicilië, om te komen tot een fijne wijn met veel karakter. Hij rijpt twaalf maanden op Franse eiken barriques van twee en drie jaar oud, om het bijzondere fruit van de Perricone mooi tot zijn recht te laten komen. Het is een mooie volle en levendige wijn, die veel drinkplezier geeft.