Pinot Grigio Venezie doc Organic 'Morando'

De Pinot Grigio die uitblinkt door zijn lekkere fuit: peer en banaan, aangenaam exotisch, vleugje vlierbloemen, lichtvoetig, fruitig en open, klein zoetje, in balans met frisse zuren. Fijn als aperitief, bij roerei met champignons, groene salades, forel met amandelen.
KleurLicht strogeel.
GeurFijn wit fruit, peer en banaan, aangenaam exotisch fruit, vleugje vlierbloemen, limoen, perzik.
SmaakLichtvoetig, fruitig en open, gele pruimen en rijpe meloen, klein zoetje, in balans met wat frisse zuren. Fruitige, milde witte wijn.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijFijn als aperitief, bij roerei met champignons, groene salades, forel met amandelen.
Jaar2018
Alcoholpercentage12
LandItalië
RegioVeneto
Druifpinot grigio
Volume0,75
Productnummer010808
Pinot Grigio Venezie doc Organic 'Morando' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Pinot Grigio, de typisch Italiaanse versie van de Pinot Gris, is een van de grote succesnummers van de noordelijke regio Veneto. Het geheim van dit succes is het lichtfruitige karakter van de wijnen, heel anders dan de klassieke Pinot Gris, die nogal zwaar en machtig kan zijn. Het huis Campagnola is afkomstig uit Valpolicella, maar heeft zich ook ontwikkeld als specialist van de wijnen uit Veneto. Het maakt deze wijn op basis van druiven van de mooiste hellingen in Veneto, waarbij het druiven uitkiest met een mooi aromatisch karakter. De druiven worden met de hand geoogst en op lage temperatuur vergist, om het fruit te behouden. Om het fruitige karakter te benadrukken blijft er een klein beetje – 5 gram- restsuiker over, om een heerlijke milde wijn te creëren, met het accent op frisheid en fruit.