Prosecco Spumante doc 'La Delizia'

Open geur met bloemen, peer, appel, een hint van mango, heerlijk geurig en breed, een zachte inzet, met een levendige en frisse smaak, zacht en rijp, groene appel, mooie zuren, maar ook een lichte zoetimpressie. Ideaal als aperitief, lekker bij oesters, artisjok met béarnaise, prima bij een salade met zeevruchten.
KleurLicht strogeel met een fijne mousse.
GeurOpen geur met bloemen, peer, appel, een hint van mango, heerlijk geurig en breed
SmaakZachte inzet, met een levendige en frisse smaak, zacht en rijp, groene appel, mooie zuren, maar ook een lichte zoetimpressie
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijIdeaal als aperitief, lekker bij oesters, artisjok met béarnaise, prima bij een salade met zeevruchten.
Alcoholpercentage11
LandItalië
RegioFriuli
Druifprosecco
Volume0,75
Productnummer010580
Prosecco Spumante doc 'La Delizia' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De klassieke, licht parelende Prosecco met zijn lage koolzuurdruk,is misschien de bekendste variant, maar veel wijnmakers produceren daarnaast een ‘gewone’ Spumante. Dat is een klassieke mousserende wijn, met de normale belletjes, niet afgesloten door een touwtje, maar met een gewone champagnekurk. Door het gebruik van de Prosecco-druif smaakt de wijn als een klassieke Prosecco, en wel een met de klasse van een mooie mousserende wijn. Hij wordt gemaakt door de druiven op vat te laten gisten, en bij de tweede gisting op vat het koolzuur vast te houden en dit mee te bottelen op de fles, zodat hij zijn smakelijke mousse krijgt. Een heerlijk glas, fris, opwekkend en feestelijk. De aanduiding ‘Extra Dry’ wil zeggen dat hij een licht restzoet heeft, dat perfect past bij de frisse zuren van de Prosecco.