Reserva Almansa do 'Marius'

Deze helder robijnrode wijn heeft een zachte rijpe en zwoele geur met kersen, aardbei, pruim en een vleugje vanille en gedroogde vijg. Volle, krachtige en rijpe smaak met laurierdrop, zwarte kersen en bessen, pure choco, licht kruidig en een vleugje vanille. Steak met tarte tatin van gekarameliseerde rode ui, Fazant met champagne zuurkool, Lamsbout met rozemarijn, knoflook en puree van pastinaak en aardappel.
KleurHelder robijnrood.
GeurZachte rijpe en zwoele geur met kersen, aardbei, pruim en een vleugje vanille en gedroogde vijg.
SmaakVolle, krachtige en rijpe smaak met laurierdrop, zwarte kersen en bessen, pure choco, licht kruidig en een vleugje vanille.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijSteak met tarte tatin van gekarameliseerde rode ui, Fazant met champagne zuurkool, Lamsbout met rozemarijn, knoflook en puree van pastinaak en aardappel.
Jaar2014
Alcoholpercentage14
LandSpanje
RegioAlmansa
Druifmonastrell, garnacha
Volume0,75
Productnummer035510
Reserva Almansa do 'Marius' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De enorme Spaanse hoogvlakte is een van de grootste en belangrijkste wijngebieden van de wereld. Hij brengt veel goedkope en gemakkelijke wijnen voort. Maar in dit grote gebied met zijn hooggelegen wijngaarden, rond hoofdstad Madrid, worden ook klassewijnen gemaakt. Dat geldt bijvoorbeeld voor die uit Almansa. Dit is een van de beste DO’s van de hoogvlakte, in de zuidoosthoek van de regio Castilla-La Mancha. Dit is zo’n beetje de overgang tussen de hoogvlakte en het gebied bij de Middellandse Zee. Maar dit is nog wel écht de hoogvlakte, met wijngaarden op een hoogte tussen de 700 en 1000 meter. Dat zorgt voor intens smakende druiven met goede zuren, door de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Deze Gran Marius wordt gemaakt van een selectie van de beste druiven van vier lokale druivenrassen, die de wijn een grote intensiteit geven. Rijping vindt plaats op barriques van Frans eiken gedurende een jaar. Dat kan deze krachtige wijn ook gemakkelijk hebben. Het is een buitengewoon glas rood, met een bijzondere intensiteit en diepgang.