Chianti Classico docg 'Brolio'

Heerlijke geur, met het accent op het fruit, kersen, frambozen, rozen, met een lichte vanilletoon op de achtergrond, de smaak is elegant, gekenmerkt door de nodige levendigheid en frisheid, met kersen en aangename zuren, in de afdronk een lichte stevigheid van wat tannines. Perfecte begeleider van lokale pastagerechten, salami, antipasti, lamsvlees met zuidelijke kruiden, stoofschotels met rundvlees.
Awards:
Oogstjaar 2015 - 91 pt (James Suckling)
Oogstjaar 2016 - 92 pt (James Suckling)
Oogstjaar 2017 - 92 pt (James Suckling)
KleurMedium robijnrood
GeurHeerlijke geur, met het accent op het fruit, kersen, frambozen, rozen, met een lichte vanilletoon op de achtergrond.
SmaakEen elegante smaak, die wordt gekenmerkt door de nodige levendigheid en frisheid, met kersen en aangename zuren, in de afdronk een lichte stevigheid van wat tannines.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijPerfecte begeleider van lokale pastagerechten, salami, antipasti, lamsvlees met zuidelijke kruiden, stoofschotels met rundvlees.
Jaar2017
Alcoholpercentage13,5
LandItalië
RegioToscana
Druifsangiovese, merlot, cab sauv
Volume0,75
Productnummer012527
Productbeschrijving
Details
Voor het maken van de Chianti Classico is gekozen voor een mengsel met voornamelijk klassieke Sangiovese, aangevuld met een kleine hoeveelheid Canaiolo. In sommige jaren wordt daar nog een drupje Malvasia aan toegevoegd, een witte druif. Sangiovese geeft de wijn kracht, levendigheid en zuren. Canaiolo rondt de wijn af, geeft hem net even wat meer zachtheid; hetzelfde geldt voor de Malvasia. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden rond het Castello di Brolio, die zich bevinden op een hoogte van 350 tot 450 meter boven zeeniveau. In totaal gaat het om 152 hectare Sangiovese en 16 hectare Canaiolo. De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt. Rijping vindt plaats op Franse eiken vaten gedurende een periode van 10 maanden.