Catena Malbec 'Appellations Vista Flores'

Door Malbec in hoge wijngaarden te planten krijg je een wijn als deze, die barst van het fruit, met een zachte aanzet, een rijke smaak, maar ook een fluwelen afdronk, opgefrist met mooie zuren. Smaakt heerlijk bij een gekruide varkenskotelet, pittige worstjes, belegen kazen.
KleurDiep paarsrood
GeurGeconcentreerd zwart fruit, viooltjes, intens en krachtig, vanille en toast, mokka.
SmaakVol en peperig leer en tabak, een rijke smaak, maar ook een zachte aanzet, een fluwelen smaak met een soepele afdronk, opgefrist met mooie zuren
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijSmaakt heerlijk bij een gekruide varkenskotelet, pittige worstjes, belegen kazen
Jaar2016
Alcoholpercentage13
LandArgentinië
RegioMendoza
Druifmalbec
Volume0,75
Productnummer064710
Productbeschrijving
Details
Voor de Catena Malbec Appellation Vista Flores is gekozen voor een blend van Malbec-druiven uit het Vista Flores district in Tunuyán. Deze appellation is heel geschikt voor Malbec, door zijn wat hogere ligging, aan de voet van de Andes. De wijngaarden liggen op een hoogte die varieert tussen de 1050 en 1150 meter. Dat betekent temperaturen die overdag vrij hoog kunnen zijn, en oplopen tot rond de 33 graden. Maar in de nacht koelt het hier flink af, zodat het verschil tussen dag en nacht heel groot is. Dit zorgt voor Malbec met krachtige aroma’s en een uitgesproken frisheid in zijn zuren. De druiven worden op deze manier perfect rijp, en blijven in balans. Ze worden laat geplukt, in een periode van de eerste tot en met de derde week van april. De stokken in de wijngaard zijn inmiddels 30 jaar oud, en zorgen voor een geweldige expressie van het unieke terroir in de wijn. De opbrengsten zijn laag en de druiven worden met de hand geplukt. Na de gisting rijpt de wijn op vaten van 85% Frans en 15% Amerikaans eikenhout, voor een licht exotische toets. Een mooi puur glas Malbec.