Cirò Rosso Classico doc 'Librandi'

Zwart fruit, bramen, kruiden, aangenaam kaneel en kruidnagel, omlijst door vanille van de eiken vaten, met een volle en sappige smaak, krachtig, afgerond door het hout, met kersenfruit, veel aromatische kracht, een heel eigen karakter door de Gaglioppodruif, met een goede lengte in de finale. Combineer met stevige vlees- en wildgerechten, pasta met ragout, of lekker bij een mooie belegen kaas.
KleurMedium robijnrood
GeurZwart fruit, bramen, kruiden, aangenaam kaneel en kruidnagel, omlijst door vanille van de eiken vaten
SmaakEen volle en sappige smaak, krachtig, afgerond door het hout, met kersenfruit, veel aromatische kracht, een heel eigen karakter door de gaglioppodruif, met een goede lengte in de finale
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijStevige vlees- en wildgerechten, pasta met ragù, of lekker bij een mooie belegen kaas
Jaar2017
Alcoholpercentage13
LandItalië
RegioCalabria
Druifgaglioppo
Volume0,75
Productnummer013600
Cirò Rosso Classico doc 'Librandi' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Cirò Rosso is dé klassieke rode wijn van Librandi, hun paradepaardje onder de gewone wijnen van het huis. Hij wordt gemaakt als een soepele en sappige wijn, op basis van 100% Gaglioppo, gerijpt en gemaakt op uitsluitend roestvrij staal. De druiven komen uit de directe omgeving, uit de gemeente Cirò zelf, Cirò Marina and Crucoli. De druiven worden geoogst eind september, begin oktober, op een moment dat het fruit in de druiven optimaal is. Er wordt een korte gisting toegepast, om de wijnen niet te zwaar en te hard te maken. Het moet vooral een heerlijke soepele wijn blijven, om jong te drinken. Daarin is Librandi uitstekend geslaagd: het is een heerlijk, typisch glas, om direct van te genieten.