El Origen vdt

Zeer oude en unieke wijngaarden gelegen in de provincie Valladolid zijn geselecteerd om een complexe en lichte wijn te creëren. El Origen de Prieto Pariente is een sappige wijn met een mooie body en structuur.
GeurKrachtige aroma’s van donker rood en zwart fruit (kersen, bessen en bramen) met subtiele getoaste houttonen.
SmaakDe wijn is krachtig met een fris accent en heeft mooi rijp fruit en een fraaie balans met een stevige structuur en afdronk.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijGeroosterd vlees, wild, gerijpte kazen
Jaar2014
Alcoholpercentage14,5
LandSpanje
RegioCastilla
Druiftempranillo, grenache, cabernet sauvignon
Volume0,75
Productnummer033212
Productbeschrijving
Details
De druiven van de wijnen van Prieto Pariente komen van oude wijngaarden met zeer lage opbrengsten, gelegen in Castilië en León, in de provincie Valladolid en in de berggebied Sierra de Gredos. In Valladolid liggen de wijngaarden in drie verschillendedorpen: Mucientes, Pedrosa del Rey en Valbuena de Duero. Elke plot wordt afzonderlijk gefermenteerd, waardoor de meest geschikte blend voor elk van de wijnen kan worden geselecteerd. Uit de provincie Valladolid hebben ze twee multi soorten rood wijnen: El Origen, met een grote complexiteit en elegantie, van beperkt productie; La Provincia, een evenwichtige en zachte wijn, met vers tonen van rood fruit; en onze witte wijn Viognier de Prieto Pariente. Daarnaast hebben ze een 100%Garnacha-wijn uit het berggebied Sierra de Gredos. De rode wijn, Los Confines, is een mineraal en complexe wijn met frisheid en elegantie. De wijn weerspiegelt de grond en het klimaat in dit gebied.La Provencia heeft een spontane gisting met gecontroleerde temperatuur in tanks van roestvrij staal. Een deel van de malolactische gisting vindt plaats in roestvrij staal en het andere deel in vaten. Na de gisting wordt de wijn 11 maanden gerijpt in Franse eiken vaten van 225 en 500L. Minimale rijping in flessen is 9 maanden..