Hochar Pere et Fils

Uit de Bekaa Vallei in Libanon komt deze smaakvolle rode wijn, die barst van de kruiden, pruimen en vijgen in de geur; hij is heerlijk zacht in de smaak, romig en licht peperig. Combineer met lamsgehakt met tijm en rozemarijn, shaslick, pepersteak van de grill, of belegen kazen.
KleurHelder granaatrood.
GeurRijpe, zwoele kruidige geur met zoethout en Provençaalse kruiden en rijp fruit zoals zwarte bessen, aardbeien en frambozen en vijg .
SmaakHeerlijk warm en zacht, kruidig en zwoel, pruimen en vanille, romig en licht peperig.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijKruidige mediterrane gerechten, lamsvlees, couscous,gerijpte koemelkkazen, klassieke stoofschotel & wildgerechten.
Jaar2016
Alcoholpercentage13,5
LandLibanon
RegioBekaa Valley
Druifcinsault, grenache, cabernet sauvignon
Volume0,75
Productnummer090120
Hochar Pere et Fils kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Naast de gewone Château Musar wordt er onder de naam ‘Hochar Père et fils’ een heerlijk en hoogwaardig alternatief gemaakt. Door het gebruik van veel Cinsaut-druiven wordt een wijn verkregen die wat zachter van karakter is. Dat betekent dat hij op hezodat hij klaar is om gedronken te worden als hij op de markt wordt gebracht. t moment dat hij op de markt wordt gebracht, al heerlijk op dronk is. De druivensamenstelling zorgt voor een karakter dat goed valt te vergelijken met een rhônewijn, met al zijn zachte en kruidige kanten. De enige toevoeging die daar buiten valt, is prachtige kwaliteit. Een rijping van negen maanden op vaten van eikenhout uit de Nevers voegt daar de nodige complexiteit en smaakstoffen aan toe. Voordat de wijn op de markt komt rijpt hij nog zo’n drie jaar in de kelders van het château, die van wat Cabernet-Sauvignon. Die druif zorgt voor een mooie frisheid en een goede structuur. De druiven zijn afkomstig van stokken die zo’n vijftig jaar oud zijn, en die de wijn een mooie kracht geven, en natuurlijk tannines van een