Il Tascante doc

Heerlijk fruit, kersen, frambozen, rokerig, zwoel en kruidig, verleiding, elegant, stevig en krachtig, frisheid en goede zuren, spanning, in balans. Complexe rode wijn. Te serveren bij antipasti, pastagerechten, lamsvlees van de grill, stoofvlees vanrund.
KleurKersenrood
GeurHeerlijk fruit, kersen, frambozen, rokerig, zwoel en kruidig, breed, verleiding.
SmaakPuur en elegant, mooi stevig en krachtig, veel frisheid en goede zuren, spanning, wat bitter, mooi in balans. Complexe rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijAntipasti, pastagerechten, lamsvlees van de grill en stoofvlees van rund.
Jaar2013
Alcoholpercentage13,5
LandItalië
RegioSicilia
Druifnerello mascalese
Volume0,75
Productnummer012077
Il Tascante doc kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Volgens het domein ‘Onze vulkaan in het glas’, afkomstig van de hellingen van de Etna. Het landschap is hier al even bijzonder als de wijn. Het is soms astraal, zwart van het vulkanische materiaal, bij elkaar gehouden door lage en kurkdroge muurtjes,met overal kastanjes en eiken. De wijngaard in Sciaranove Contrada is beplant met meer dan 50 jaar oude stokken, aan de noordkant van de vulkaan met een noordoostelijke expositie. Na een korte gisting van acht dagen rijpt de wijn 18 maanden in vaten van 300 liter en nog eens vier maanden op fles, met als resultaat een perfecte balans tussen hout en fruit. Het landschap is hier al even bijzonder als de wijn. Het is soms astraal, zwart van het vulkanische materiaal, bij elkaar gehouden door lage en kurkdroge muurtjes, op een hoogte van maar liefst 750 meter. Deze hoogte zorgt voor geconcentreerde druiven met veel spanning en mooie zuren, die pas in de tweede helft van oktober worden geoogst.