Ribera del Duero do 'Jaros'

Mooi warm en zwoel, met veel kersen en vanille, heerlijk zoet door het hout, een aangename kruidigheid, koffie, gecompleteerd door een vleugje leer, in de smaak veel zoet fruit en zachtheid, verleidelijk en romig, heerlijk gelikt, smakelijk en zacht, met goede tannines in de afdronk. Geniet bij gegrilde eendenborst, geitenbout uit de oven, couscous met gestoofd lamsvlees.
KleurDiep robijnrood.
GeurMooi warm en zwoel, met veel kersen en vanille, heerlijk zoet door het hout, een aangename kruidigheid, koffie, gecompleteerd door een vleugje leer.
SmaakVeel zoet fruit en zachtheid, verleidelijk en romig, heerlijk gelikt, smakelijk en zacht, met goede tannines in de afdronk.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijGegrilde eendenborst, geitenbout uit de oven, couscous met gestoofd lamsvlees.
Jaar2016
Alcoholpercentage14,5
LandSpanje
RegioRibera
Druiftempranillo
Volume0,75
Productnummer034305
Ribera del Duero do 'Jaros' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Jaros is de parel in de kroon van de wijnen van Bodegas Jaro. De wijn wordt gemaakt op basis van de beste druiven van Finca El Quiñón. De druiven worden geoogst in etappes, met voor elk perceel van de wijngaard de optimale rijpheid van de druiven. Door een gisting van zeven dagen op de schillen wordt vermeden dat de wijn te hard en te droog van structuur wordt. Daarna volgt een rijping op eikenhouten vaten, met een rijpingsduur die wisselt per jaargang. Iets lichtere jaren rijpen twaalf maand en op nieuwe eiken vaten, de krachtiger jaren langer, tot 14 maanden. Daarna volgt een rijping van twee jaar op grotere gebruikte vaten, van zowel Amerikaans als Frans eikenhout. Pas aan het einde van de vatrijping worden de vaten uitgekozen voor de definitieve blend, afhankelijk van de kwaliteit. Dat betekent ook dat de productie per jaar kan variëren tussen de 70.000 flessen en 130.000 flessen. Een duidelijk signaal dat bij Jaro wordt gekozen voor absolute kwaliteit. En dat vinden we terug in het glas.