Mencía Bierzo do 'Cuatro Pasos'

Bij deze wijn zijn alle kaarten gezet op het frisse fruit, door een inweking van de met druiven gedurende op tien graden. Daarmee krijgt de wijn veel kleur en wordt zoveel mogelijk fruit uit de schillen gehaald. De druiven zijn afkomstig van een mooie wijngaard met stokken die meer dan tachtig jaar oud zijn. Het fruit spettert dan het glas uit: bosbessen, bramen, kersen, viooltjes, heerlijke geur, pure verleiding. Mooie zuren en frisheid in de smaak, vol en sappig, milde finale, mooi romig. Soepele, krachtige en frisse rode wijn. Heerlijk bij coq au vin, pastasalades, carpaccio, koude vleeswaren, geitenkaas.
KleurDiep robijnrood.
GeurSpetterend fruit, aangenaam zwoel, bosbessen en bloemen, bramen, een vleugje vanille,opwekkend.
SmaakHeerlijk zacht en rijp, smaakvol, zuren en frisheid. Fluwelige smaak, romig en elegant. Soepele, krachtige en frisse rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijGegrilde rosbief, duivenborst, grove paté, stoofschotels, geitenkaas.
Jaar2016
Alcoholpercentage14
LandSpanje
RegioBierzo
Druifmencia
Volume0,75
Productnummer034425
Mencía Bierzo do 'Cuatro Pasos' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Mencia in Bierzo is beroemd om zijn heerlijke fruit. Dat heeft de wijnen een grote populariteit bezorgd, en daarmee doen ook de producenten ook hun best het fruit in de wijnen zoveel mogelijk te benadrukken. Dat gebeurt door een inweking van de met de hand geoogste druiven gedurende drie dagen op tien graden. Daarmee krijgt de wijn veel kleur en wordt zoveel mogelijk fruit uit de schillen gehaald. Daarna vindt een gisting plaats op tank, op een vrij lage temperatuur (24 oC), ook weer voor het fruit. De druiven zijn afkomstig van een mooie wijngaard in het dorpje Otero, beplant met stokken die meer dan tachtig jaar oud zijn, en dus een prachtige, geconcentreerde wijn opleveren. Daarmee komt er een wijn in de fles, die alles heeft wat een Bierzo aantrekkelijk maakt: heerlijk fruit en een bijzondere frisheid en souplesse.