Nero d'Avola Sicilia doc 'Dragunera'

Nero d’Avola, is een van de typische en meest succesvolle blauwe druiven van Sicilië. In de warmte van het Middellandse Zee klimaart zorgt hij toch voor wijnen met elegantie en frisheid. Deze biedt een combinatie van fruit en vanille, confituren, zoete kersen en pruimen, met een klein pepertje. Heerlijk zachte smaak, met kaneel en gedroogde pruimen, vanille, fijn en soepel, met een romige finale. Zachte en soepele rode wijn. Doet het perfect bij parelhoen, stoofpot van lamsvlees met rozemarijn, pastagerechten met vleessaus.
KleurHelder kersenrood.
GeurCombinatie van fruit en vanille, zoete kersen en pruimen, vleugje chocola en balsamico, klein pepertje, zwoel, confiture.
SmaakHeerlijk zacht, kaneel en gedroogde pruimen, vanille, fijn en soepel, vijgen, romige finale. Zachte en soepele rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijDoet het perfect bij parelhoen, stoofpot van lamsvlees met rozemarijn, pastagerechten met vleessaus.
Jaar2017
Alcoholpercentage13
LandItalië
RegioSicilia
Druifnero d'avola
Volume0,75
Productnummer014005
Wijnhuis: Terre Siciliane
Nero d'Avola Sicilia doc 'Dragunera' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Het befaamde huis Moncaro uit de Marken, bij Ancona, waagt met de wijnen onder het label ‘Dragunera’, of wel ‘draak’ een uitstapje naar Sicilië. Geen gekke keuze, omdat je hier lekkere en betaalbare wijnen kunt maken. Voor de rode versie viel de keuze op de Nero d’Avola, een van de typische en meest succesvolle druiven van Sicilië. In de warmte van het Middellandse Zee klimaart zorgt hij toch voor wijnen met elegantie en frisheid. De Nero d’Avola heeft van zichzelf mooi fruit en goede zuren. Een rijping op vat rondt de zuren mooi af, zonder dat het ten koste gaat van het fruit. Hij rijpt enige maanden op eikenhouten vaten, met een mix van vaten uit de beste Franse eikenbossen: Nevers, Tronçais en Allier. Door een korte gisting op de schillen wordt hardheid zoveel mogelijk vermeden. Hij komt op de markt als een heerlijke soepele rode wijn, die direct kan worden gedronken.