Primitivo del Salento igp 'Santufili'

Kersen en zwarte bessen, krenten, warm, vanille, een zoete kruidigheid. mooi rijk en krachtig, heel zwoel en intens, in de mond smakelijk en sappig, heerlijk fruit, bessen en zwarte kersen, zachte en rijpe tannines, heerlijk zwoel krachtig en vol. Mo oie combinatie met geroosterd vlees, gerijpte kazen, gekruide gerechten, een wijn voor bijzondere gelegenheden.
Alcohol percentage 15
Volume 0,75
Geur Kersen en zwarte bessen, krenten, warm, vanille, een zoete kruidigheid. mooi rijk en krachtig, heel zwoel en intens.
Kleur Diep, bijna zwart kersenrood
Smaak Smakelijk en sappig, heerlijk fruit in de smaak, bessen en zwarte kersen, zachte en rijpe tannines, heerlijk zwoel krachtig en vol
Serveren bij Mooie combinatie met geroosterd vlees, gerijpte kazen, gekruide gerechten, een wijn voor bijzondere gelegenheden.
Land Italië
Druif Primitivo
Regio Puglia
Jaar 2013
Wijnhuis Mocavero
Primitivo del Salento igp 'Santufili' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Santufili is dé klassieke wijn op basis van de Primitivo-druif. Primitivo is de lokale variant van de Californische Zinfandel. Door een lange gisting op de schillen van de rijpe, zon doorstoofde druiven wordt een zeer diepe en intense wijn verkreg en. De Primitivo druiven zijn afkomstig uit eeuwenoude wijngaarden, op een paar kilometer afstand van de Middellandse Zee. De opbrengsten in deze wijngaarden zijn bijzonder laag, hetgeen het krachtige en volle karakter van de wijnen verklaart. De wi jn rijpt na de gisting nog zo’n zeven, acht maanden op houten vaten. Het resultaat is breed, zwoel, krachtig en mondvullend, barstensvol fruit.