Primitivo del Salento igp 'Santufili'

Kersen en zwarte bessen, krenten, warm, vanille, een zoete kruidigheid. mooi rijk en krachtig, heel zwoel en intens, in de mond smakelijk en sappig, heerlijk fruit, bessen en zwarte kersen, zachte en rijpe tannines, heerlijk zwoel krachtig en vol. Mooie combinatie met geroosterd vlees, gerijpte kazen, gekruide gerechten, een wijn voor bijzondere gelegenheden.
KleurDiep, bijna zwart kersenrood
GeurKersen en zwarte bessen, krenten, warm, vanille, een zoete kruidigheid. mooi rijk en krachtig, heel zwoel en intens.
SmaakSmakelijk en sappig, heerlijk fruit in de smaak, bessen en zwarte kersen, zachte en rijpe tannines, heerlijk zwoel krachtig en vol
Serveertemperatuur18-20℃
Serveren bijMooie combinatie met geroosterd vlees, gerijpte kazen, gekruide gerechten, een wijn voor bijzondere gelegenheden.
Jaar2013
Alcoholpercentage15
LandItalië
RegioPuglia
Druifprimitivo
Volume0,75
Productnummer011315
Productbeschrijving
Details
De Santufili is dé klassieke wijn op basis van de Primitivo-druif. Primitivo is de lokale variant van de Californische Zinfandel. Door een lange gisting op de schillen van de rijpe, zon doorstoofde druiven wordt een zeer diepe en intense wijn verkregen. De Primitivo druiven zijn afkomstig uit eeuwenoude wijngaarden, op een paar kilometer afstand van de Middellandse Zee. De opbrengsten in deze wijngaarden zijn bijzonder laag, hetgeen het krachtige en volle karakter van de wijnen verklaart. De wijn rijpt na de gisting nog zo’n zeven, acht maanden op houten vaten. Het resultaat is breed, zwoel, krachtig en mondvullend, barstensvol fruit.