Jasper Red Blend

Een bijzondere wijn, gemaakt op basis van vooral Cabernet Franc. Kruiden, viooltjes, kersen en bosbessen, vanille, kaneel en kruidnagel, prachtig subtiel, verleidelijke smaak, sap en fruit, kersen, chocola, pruimen en vanille, heerlijk elegant en gepolijst. Krachtige rode wijn. Geniet bij entrecote van de grill, risotto met paddenstoelen, wilde eend, lamsworstjes, belegen kazen.
KleurDiep granaatrood.
GeurKrachtige geur, kruiden, viooltjes, kersen en bosbessen, vanille, kaneel en kruidnagel, breed en complex, prachtig subtiel.
SmaakVerleidelijke smaak, kruidig, sap en fruit, kersen, chocola, pruimen en vanille, met een bijzondere lengte, heerlijk elegant en gepolijst. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijGeniet bij entrecote van de grill, risotto met paddenstoelen, wilde eend, lamsworstjes, belegen kazen.
Jaar2017
Alcoholpercentage14
LandZuid-Afrika
RegioStellenbosch
Druifcabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, e.a.
Volume0,75
Productnummer090808
Jasper Red Blend kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Cabernet-Franc is dé specialiteit van Raats, en de verantwoordelijke wijnmaker, Bruwer Raats. Dus is het logisch dat de topwijnen die hier worden gemaakt een hoog gehalte aan Cabernet Franc hebben. Dat is bij deze heerlijke Jasper Red Blend niet anders. Het klimaat van Stellenbosch blijkt perfect te zijn voor Cabernet Franc. Het is de ideale combinatie van veel zon en frisheid van het de nabije zee die hem zo goed doet. Om de wijn wat meer ruggengraat en stevigheid, maar ook rondeur te geven zijn daar kleine hoeveelheden Malbec, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Merlot aan toegevoegd. De wijn rijpt op Frans eiken van hoge kwaliteit, met uitsluitend gebruikte vaten, gedurende achttien maanden. Daarmee wordt een perfecte harmonie bereikt tussen hout en fruit. Het eindresultaat is indrukwekkend door zijn prachtige fruit en zachte tannines. Een bijzondere wijn, gemaakt ter ere van vader Jasper Raats, een van de grondleggers van de wijngaarden en het domein van de familie Raats.