Rioja Tinto doc Selección 'Inspiración Valdemar'

Pure ‘inspiratie’, deze moderne en zachte wijn van Valdemar, met rijp zwart fruit in geur en smaak, heerlijke verleiding, door tannines die prachtig afgerond zijn, op en top een moderne Rioja. Perfect bij stoofvlees van kalf, gerijpte en oude kazen, Iberico ham, tapas.
KleurMedium kersenrood
GeurMooi rijp zwart fruit in de geur, elegantie, rijp en zwoel, mooi vanille van het eikenhout, verleidelijk en complex
SmaakEen heerlijke ronde en zachte smaak, breed, krachtig, met een toon van balsamico en afgeronde tannines in de finale, puur en elegant
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijPerfect bij stoofvlees van het kalf, gerijpte en oude kazen, iberico ham, tapas
Jaar2015
Alcoholpercentage14
LandSpanje
RegioRioja
Druiftemrpanillo, graciano, maturana
Volume0,75
Productnummer035638
Rioja Tinto doc Selección 'Inspiración Valdemar' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Voor de Inspiración wordt gebruik gemaakt van twee klassieke druiven van de Rioja. De basis wordt gevormd door 90% Tempranillo, en om de wijn wat extra frisheid en stevigheid mee te geven, is daarnaast 10% Graciano De druiven worden geoogst van twee van de eigen wijngaarden van de bodega, Las Canteras y Valdemoreda, omdat de druiven van deze wijngaarden de specifieke eigenschappen bezitten die voor deze moderne wijn nodig zijn. De druiven worden laat geoogst, in de tweede week van oktober, om ze binnen te halen op een moment dat de tannines perfect rijp zijn. Na de gisting wordt de wijn 10 maanden te rijpen gelegd op een combinatie van Frans en Amerikaans eiken, waarbij het Franse eiken driekwart uitmaakt van het totaal, en Amerikaans voor een kwart. Dat geeft de wijn een prachtig zacht en fijn karakter, waarmee de rijpe tannines perfect worden gerespecteerd. Dit levert een heerlijke Rioja in, getypeerd voor de streek, maar ook zacht en modern van stijl.