Salice Salentino Riserva dop 'Puteus'

Prachtige geur, mooi zwoel en warm, zwarte kersen en pruimen, heerlijk zoet fruit, rijk en geurig, met een warme en volle smaak, waarin mooi zacht fruit, intensiteit, heerlijk kersen, maar ook wat bittertonen en stevigheid, tannines, zo eigen aan de Negroamaro-druif. Perfecte combinatie met wildgerechten, zoals wild zwijn of wilde eend, hert, hazenpeper met cranberry’s.
Alcohol percentage 13,5
Volume 0,75
Geur Een warme en zuidelijke geur, een vleugje leer en kruidigheid, maar ook kersen,vanille, terroir.
Kleur Robijnrood.
Smaak Licht gerijpt met amandelen, een warme en redelijk zwoele smaak, kruidig, niet te zwaar, goed sap, met wat zuren en levendigheid
Serveren bij Goed bij pasta-gerechten met een vleessaus, gegrild rood vlees, wildgerechten, zachte kazen.
Land Italië
Druif Negro Amaro
Regio Puglia
Jaar 2013
Wijnhuis Mocavero
Salice Salentino Riserva dop 'Puteus' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Een van de eerste projecten van de broers Francesco en Marco bij de overname van het bedrijf in 1987 was het produceren van een rode wijn van uitzonderlijke klasse. Voor het maken van deze wijn wilden ze een prestigecuvée maken van de beste druiven d ie ze voorhanden hadden uit de DOC Salice Salentino. Het resultaat kwam in 1989. Van "Puteus" werden in deze eerste jaargang 10.000 flessen geproduceerd, die warden verkocht in Europa en in de Verenigde Staten. De wijn had onmiddellijk een groot su cces. Om hem verder te verfijnen en meer complexiteit te geven, werden vanaf 1990 nieuwe Franse eiken barriques gekocht, waar de wijn maar liefst 18 maanden in rijpt. Bovendien werd de productie omhoog gebracht tot 100.000 flessen per jaar. Een prach tige wijn,rijk,rijp en intens.