Salice Salentino Rosso dop 'Mocavero'

Salice Salentino is een streek van karaktervolle en krachtige wijnen. Tegelijk zorgt Mocavero voor een wijn in een vrij elegante, niet al te harde en droge stijl, zodat hij geschikt is om jong te genieten, bij een mooi stuk vlees. Geniet van zijn pep erige karakter, met chocola en kruiden. De smaak is mooi vol en krachtig, sappig en lekker stevig, met kersen en gedroogde pruimen, zuidelijk en warm.Ideaal bij gegrilde varkenskoteletten, belegen kazen, maar ook bij gedroogd fruit en walnoten.
Alcohol percentage 13
Volume 0,75
Geur Peperig, aangenaam chocola en kruiden, zwarte kersen. Mooie zwoel geur, kruidig en aangenaam.
Kleur Diep kersenrood
Smaak Mooi vol en krachtig, sappig en lekker stevig. Mooi fruit in de smaak, met kersen en gedroogde pruimen, specerijen, zuidelijk en warm. Volle en krachtige rode wijn.
Serveren bij Bij gegrilde varkenskoteletten, belegen kazen, maar ook bij gedroogd fruit en walnoten.
Land Italië
Druif Negro Amaro, Malvasia Nera
Regio Puglia
Jaar 2016
Wijnhuis Mocavero
Salice Salentino Rosso dop 'Mocavero' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Salice Salentino is een van de bekendste DOC’s van het zuiden, en vermaard om zijn karaktervolle en krachtige wijnen. Dat karakter heeft de wijn te danken aan twee dingen: het warme, zuidelijke klimaat en de bijzondere, ‘eigen’ druiven van de streek, negroamaro en malvasia. Een ideale combinatie voor een mooi stevig glas wijn, maar ook met de garantie voor voldoende fruit. De wijn wordt gemaakt in een vrij elegante, niet al te harde en droge stijl, zodat hij geschikt is om heerlijk jong van te g enieten. De gisting en het eerste deel van de rijping vinden plaats op roestvrijstalen tanks. Vervolgens rondt de wijn af door een rijping op houten vaten. Dat levert een mooie klassieke, elegante rode wijn op, een echte eetwijn.