Ribera del Duero do 'Sembro'

Krachtige geur, intens en verleidelijk, veel vanille, mooi getoast hout, met kersen en pruimen, mooi mondvullend, romig, verleidelijk en soepel, heerlijk fruit, maar ook een aangename, zwoele kruidigheid en heerlijke ronde tannines. Lekker bij lichtere vleesgerechten, parelhoen, gebraden of gegrild, pastagerechten, of bij zachte kazen.
KleurMedium robijnrood
GeurKrachtige geur, intens en verleidelijk, veel vanille, mooi getoast hout, met kersen en pruimen.
SmaakMooi mondvullend, romig, verleidelijk en soepel, heerlijk fruit, maar ook een aangename, zwoele kruidigheid en heerlijke ronde tannines.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijLichtere vleesgerechten, parelhoen, gebraden of gegrild, pastagerechten, of bij zachte kazen.
Jaar2018
Alcoholpercentage14
LandSpanje
RegioRibera
Druiftempranillo
Volume0,75
Productnummer034300
Ribera del Duero do 'Sembro' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Om de kwaliteit van de wijnen op het hoogste peil te houden, heeft Bodegas del Jaro de Sembro in het leven geroepen. De druiven van de jonge stokken, de noodzakelijke nieuwe aanplant, worden gebruikt voor het maken van een heerlijke jeugdige en frisse Ribera del Duero, puur op het fruit, een wijn om jong te drinken, als de Jaros, de topwijn, nog in de kelder ligt te rijpen. Om hem extra fruit te geven wordt een koude inweking van drie dagen plaats. Daarna wordt een korte gisting toegepast van 7 dagen, ook weer om niet te veel tannines in de wijn te krijgen. Wel krijgt hij een korte rijping van vier maanden op eikenhouten vaten van Frans en Amerikaans eikenhout, die hem een aangename vanilletoon en extra complexiteit geven. Dit levert een wijn op met een aangename combinatie van hout en fruit.