Syrah Lazio igp 'Tellus'

Een krachtige geur, heerlijk kersenfruit, pruimen, vijgen, met tonen van specerijen, tijm, vleugje vanille. Getypeerd syrah, lekker stevig en kruidig, vol, tikje boers, blijft elegant, met bramen, kaneel een zoethout, fraaie lengte. Complexe en krachtige rode wijn. Heerlijk bij pasta met paddenstoelen, gegrilde entrecote, belegen kazen.
KleurDiep kersenrood.
GeurEen krachtige geur, heerlijk kersenfruit, pruimen, vijgen, met tonen van specerijen, tijm, vleugje vanille.
SmaakGetypeerd syrah, lekker stevig en kruidig, vol, tikje boers, maar blijft elegant, met bramen, kaneel een zoethout, een fraaie lengte. Complexe en krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijGoede wijn voor bij pasta met paddenstoelen, gegrilde eendenborst, belegen kazen.
Jaar2017
Alcoholpercentage13,5
LandItalië
RegioLazio
Druifsyrah
Volume0,75
Productnummer013535
Syrah Lazio igp 'Tellus' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Net als wijnbedrijven in andere delen van de wereld realiseerde Falesco zich dat de syrah een interessante druif kon zijn voor de wijngaarden in Lazio. Het klimaat is hier erg geschikt voor deze druif, en de arme ondergrond van de wijnhellingen zorgt voor druiven met een mooie concentratie en diepgang. Door een vrij lange inweking op de schillen, van liefst vier tot vijf dagen wordt een wijn met een prachtige diepgang en een zachte structuur verkregen. Dit wordt geaccentueerd door een gisting op lage temperatuur, zo rond de 25 graden, met een heerlijk fruitige wijn als resultaat. Een korte rijping van vijf maanden op vaten van gebruikt eikenhout zorgt voor een verdere afronding. Het resultaat laat zien dat de keuze voor syrah hier een volledig juiste was, want het levert een heerlijke rode wijn op, verleidelijk en perfect in balans. Het etiket laat een weergave zien van impressies van verschillende artiesten naar aanleiding van proefindrukken van fans van deze bijzondere wijn.