Tascante Ghiaia Nera doc

Prachtige, karaktervolle wijn, met mooie zuren. Hij ruikt naar viooltjes, zwarte bessen en kersen. Je proeft fruit en sap, een lichte kruidigheid, mooie zuren, spanning; krachtige rode wijn. Lekker bij stevig rood vlees, lasagne met vleesvulling, een mooie belegen boerenkaas.
KleurMedium kersenrood.
GeurViooltjes, zwarte bessen en kersen, mooi vanille, subtiel en breed.
SmaakHeerlijk fruit en sap, lichte kruidigheid, bourgogne-achtig in zijn finesse en kleur, mooie zuren, opwekkend; krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijLekker bij stevig rood vlees, lasagne met vleesvulling, een mooie belegen boerenkaas.
Jaar2015
Alcoholpercentage13
LandItalië
RegioSicilia
Druifnerello mascalese
Volume0,75
Productnummer012075
Tascante Ghiaia Nera doc kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Het befaamde huis Tasca d’Almerita heeft tegenwoordig ook wijngaarden op de hellingen van de Etna. Op dit estate, Tascante, wordt ook deze wijn gemaakt, op basis van een typische Etna-druif, de Nerello Mascalese. Deze druif levert prachtige, karaktervolle wijnen op, met mooie zuren. De wijngaard is nog vrij jong, zodat de wijn in de loop der jaren nog meer structuur gaat krijgen. De wijngaard ligt op een hoogte van 600 meter, op een vulkanische ondergrond. Dat levert mooie, aromatische druiven op, die meestal midden oktober worden geoogst. De wijn rijpt een jaar op grote eiken vaten van Slavonisch eikenhout van 60 hl, die het fruit in de wijn vrijwel geheel ongemoeid laten.