Valpolicella doc Classico 'Lucchine'

In de geur kersen, bessen en frambozen, zwoelheid en zoet, elegant en fris, soepel, maar ook wat stevigheid en bitter, met een levendige zuurgraad. Goede combinatie met antipasti, koude vleeswarenschotels, wit vlees.
KleurHelder robijnrood.
GeurKersen, bessen en frambozen, heerlijk rood fruit in combinatie met een vleugje zwoelheid en zoet.
SmaakLekker elegant en fris, soepel en open, lichte stevigheid en wat bitters, met ook hier heerlijk kersenfruit en een levendige zuurgraad. Soepele rode wijn.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijAntipasti, charcuterie, kipgerechten, pizza, lichte harde kazen.
Jaar2018
Alcoholpercentage13
LandItalië
RegioVeneto
Druifcorvina, rondinella
Volume0,75
Productnummer011519
Valpolicella doc Classico 'Lucchine' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Langzamerhand hebben de wijnen uit de Valpolicella de erkenning gekregen die ze verdienen. Zeker de wijnen met de DOC Valpolicella Classico, die komen van de beste heuvels van de streek. De topwijnen van Tedeschi worden gebotteld onder de eigen naam van de wijngaard, zoals in dit geval de wijngaard Lucchine. Deze wijngaard bevindt zich aan de voet van de heuvels van Valpolicella Classico, bij het dorpje Pedemonte. De ondergrond is vrij rijk van karakter, met veel klei en leem. Dit zijn oude rivierafzettingen van lang geleden. Dat levert een genereuze opbrengst van rijpe druiven op. Dat zorgt voor een heerlijke stijl Valpolicella, waarin het fruit maximaal tot zijn recht komt. Een heerlijke wijn voor bij een Italiaanse maaltijd.