Valpolicella doc Superiore 'Maternigo'

Een bijzondere wijngaardwijn uit de Valpolicella, breed en krachtig, met heerlijk rood fruit, in combinatie met een vleugje zwoelheid en zoet, warm en rijp, soepel en zwoel, ook wat bitters, heerlijk kersenfruit en goede zuren. Krachtige rode wijn. Lekker bij pepersteak, hazenrug, hazenpeper, hertenbiefstuk, harde kazen.
KleurHelder robijnrood.
GeurZoete zwarte kersen, bessen en pruimen, heerlijk rood fruit in combinatie met een vleugje zwoelheid en zoet, vanille en chocola.
SmaakMooi krachtig en rijp, warm, soepel en zwoel, ook wat bitters, heerlijk kersenfruit, goede zuren en een stevige afdronk. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijPepersteak, hazenrug, hazenpeper, hertenbiefstuk, harde kazen.
Jaar2016
Alcoholpercentage14,5
LandItalië
RegioVeneto
Druifcorvina, corvinone, rondinella
Volume0,75
Productnummer011518
Productbeschrijving
Details
Producenten als Tedeschi hebben jarenlang hard geknokt voor erkenning voor de wijnen uit de Valpolicella. De familie Tedeschi heeft daarmee veel succes gehad. De volgende stap is het op de markt brengen van ‘hoge’ Valpolicella als terroirwijn, van één wijngaard van topkwaliteit. Tedeschi deed dit eerder al met de Capitel Lucchine. Ook de Maternigo komt van één enkele bezitting, en met name van de wijngaard Impervio, een bijzondere cru op een hoogte van 400 meter. De ondergrond bestaat hier uit een mengsel van verweerd wit en geel marmer. Daarmee kan een uitgebalanceerd, uitgesproken frisse Valpolicella worden gemaakt. De druiven worden midden oktober geoogst. De druiven worden vergist met de steeltjes, om een wijn met diepgang en karakter te maken, die ook goed kan worden bewaard. Hij rijpt op groot hout, grote vaten van 20 tot 25 hectoliter, gemaakt van Slavonisch eiken. Het resultaat is een bijzonder krachtige rode wijn, klassiek en groots.