Vernatsch Alto Adige doc 'Turmhof'

Een originele, heel lichtrode wijn, van zeldzame druiven uit de Alto Adige, met heerlijk subtiel fruit, rokerig, aangenaam vanille, wat kersen en een vleugje rozenbottel, rozen, mooi breed in de smaak. Laat u verrassen door deze soepele en frisse wijn bij kip, kalkoen, licht vlees, antipasti, salade met geitenkaas en noten.
KleurLicht robijnrood
GeurOpen, subtiel fruit, rokerig, aangenaam vanille, wat kersen en een vleugje rozenbottel,rozen, mooi breed
SmaakEen soepele smaak met veel frisheid, lekker zoet fruit, heel lichtvoetig, bloemen en rood fruit, lichte tinteling, rokerig en lekker
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijKip, kalkoen, licht vlees, antipasti, salade met geitenkaas en noten
Jaar2018
Alcoholpercentage13
LandItalië
RegioAlto Adige
Druifgrauvernatsch, grossvernatsch, kleinvernatsch e.a.
Volume0,75
Productnummer013090
Productbeschrijving
Details
Alto Adige is bekend om zijn aanplant van druiven die ook in de Franse Elzas staan, maar heeft ook een aantal bijzondere eigen druiven, die je eigenlijk vrijwel nergens anders ziet en die ook bijzondere wijnen opleveren. Voorbeelden zijn druiven als marzemino, lagrein en daarnaast ook de grauvernatsch, of op zijn Italiaans, de schiava grigia. In deze wijn wordt hij gecombineerd met kleine hoeveelheden schiava grosso (großvernatsch) en lagrein. Druiven die als zodanig vrij zeldzaam zijn, maar in deze streek vrij ruim staan aangeplant. Door het gebruik van deze druiven heeft de wijn een uitgesproken lichtrode kleur, tegen rosé aan. De druiven staan aangeplant op mooie hellingen, in de typische pergola’s van deze streek, die op een perfecte manier profiteren van de zonneschijn, zonder dat de druiven in de volle zon hangen. De stokken zijn zo’n vijftig jaar oud, waardoor ze druiven van een mooie kwaliteit opleveren. Na de gisting op roestvrij staal ondergaat de wijn een korte rijping van vier maanden op eikenhouten barriques. Dit levert een mooi huwelijk op tussen het hout en het fruit in de wijn, waarbij het fruit voorop blijft staan.