Chateau Musar Rosé

Wijnmaker Tarek Sakr componeerde een rosé die perfect aansluit bij onze smaak: droog, niet streng, heerlijk open en geurig, met een lichte kruidigheid in geur en smaak, heerlijk kersen en frambozen, bloemen, zacht, met een levendig bitter na. Een typ ische eetrosé, bij salades, gegrilde tonijn, kip of kalkoen, inktvis.
Alcohol percentage 12
Volume 0,75
Geur Open en geurig, lekker bessenfruit, kersen en frambozen, maar ook een hint van kruidigheid.
Kleur Medium kersenroze
Smaak Stevige en krachtige rosé, zacht en soepel, vol en niet te streng, aardbeien en rijpe kersen, met een opwekkend bittertje na
Serveren bij Een lekkere eetrosé, bij salades, vis van de grill, wit vlees, inktvis
Land Libanon
Druif Obaideh& Merwah& Cinsault
Regio Bekaa Valley
Jaar 2012
Wijnhuis Château Musar
Productbeschrijving
Details
Speciaal voor de Europese wijndrinker heeft Musar deze heerlijke rosé op de markt gebracht, waarin het fruit voorop staat. Wijnmaker Tarek Sakr, die zijn opleiding onder andere volgde bij grote châteaux in de Bordeaux, maakte speciaal een rosé die he erlijk fruitig en soepel is, en dat zorgt voor een heerlijke lichtvoetige sappige rosé, zoals we die hier graag drinken. Hij wordt gemaakt op basis van cinsault, de druif die in de Rhônestreek ook zorgt voor fruitige, licht kruidige en soepele rosé m et mooie zuren en bitters. Er wordt gewerkt met een klassieke saignée, dus door na een paar uur wat lichtgekleurd gistend sap af te tappen van wat later de rode wijn wordt. Een levendige en smakelijke, volle rosé is het resultaat.