Marche Rosato igt 'Moncaro' Keg

Heerlijke wijn voor de aperitief met licht roze kleur. Het bevat rijke geuren van kersen, appel en muskachtige bloesem. Een typisch Mediteraanse rosé, heerlijk bij zomergerechten als tomaten met basilicum.
Alcohol percentage 13
Volume 20
Geur Breed en rijk met genereuze aromas van kersen, appel en muskachtige bloesem. Een typisch Mediteraanse rosé.
Kleur Licht roze met zalmkleurige tinten.
Smaak Fris, zeer gewaarde droge rosé met de juiste hoeveelheid aan alcohol met een goede balans van alle componenten.
Serveren bij Zeer gewaardeerd in de gastronomie, vooral bij vis en wit vlees. Excellent bij koude gerechten, zomer gerechten als tomaten met basilicum. Zeer goed bij inktvis en vissoeppen.
Land Italië
Druif Sangiovese, Montepulciano
Regio Marche
Wijnhuis MONCARO
Productbeschrijving
Details
De wijngaarden van deze rosé zijn gelegen in het gebied de Marche in de provincie Ascoli Piceno. Het zijn de beste wijngaarden voor het grootste gedeelte gelegen op de heuvels in de Tronto River Valley, in de omgeving van Piceno. De druivenranken zijn zo'n 10 - 30 jaar oud. De bodems waar de Sangiovese en Montepulciano zijn aangeplaand hebben eenalluviale sedimentaire oorsprong met de aanwezigheid van klei in het binnenland en meer zand en gesteente richting de kust. De oogst gebeurt deels met de hand en deels met een machine. Tijdens het vinificatie proces heeft het sap kort contact met de schil waarna de fermentatie door middel van gecontroleerde temperatuur plaats vindt. Rijping gebeurt sur lie voor 3 maanden in roest vrij stalen tanks waarna de wijn wordt gebotteld en wordt bewaard in temperatuur gecontroleerde ruimtes.