Rioja Rosé doc 'Conde Valdemar'

Rosé met het nodige karakter, ideaal om te combineren met een zomerse maaltijd. Fruitig, met heerlijk bloemen en aardbeien, zuidelijke kruidigheid, krachtig en vol van smaak. Lekker als aperitief, bij salades, schaal- en schelpdieren, varkenskotelet, gerookte kip, gegrilde vis.
KleurHelder zalmrose.
GeurHeerlijk bloemen en aardbeien, kersen, in combinatie met een lichte zuidelijke kruidigheid.
SmaakLekker sappig, krachtige en volle smaak, peer en perzik, wat bitter, goede zuren, behoorlijk wat kracht voor een rosé. Fruitige en droge rosé.
Serveertemperatuur06-08℃
Serveren bijLekker als aperitief, bij salades, schaal- en schelpdieren, varkenskoteletten, gerookte kip, gegrilde vis.
Jaar2018
Alcoholpercentage12,5
LandSpanje
RegioRioja
Druifgarnacha, viura
Volume0,75
Productnummer035636
Rioja Rosé doc 'Conde Valdemar' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Rosé volgens Bujanda is smaakvol en licht van kleur, maar ook licht verteerbaar, met goed fruit en veel frisheid. Voor deze rosé worden Garnacha-druiven gecombineerd met Viura, dus met de lokale witte druif. Dat levert een rosé op met het nodige karakter. Door de druiven op tijd te oogsten, krijgt de wijn ook voldoende bitters en frisse zuren mee. Een korte gisting van de Garnacha op de schillen geeft de wijn zijn mooie roze kleur, die door het toevoegen van 30% Viura nog iets lichter wordt. Maar omdat de druiven van zichzelf veel kracht en smaak hebben, is de rosé toch heel karaktervol van smaak. Daarmee is hij ideaal om te combineren met een zomerse maaltijd.