Valtenèsi Rosé doc 'RosaMara'

Bloemen, aardbeien en frambozen, granaatappel, breed en weelderig, met amandelen, vanille, een fijn bittertje na. Krachtige, droge rosé. Lekker bij een wiener schnitzel, gerookte zalm, mosselen in witte wijn, salades.
KleurLicht zalmroze.
GeurBloemen, aardbeien en frambozen, granaatappel, geurig, breed, vanille, rokerig, perzik en rijpe peer.
SmaakZacht en weelderig, krachtige rosé, heerlijk rijp wit fruit, amandelen, vanille van het hout, rond en zacht, fijn bittertje na. Krachtige, droge rosé.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijLekker bij een wiener schnitzel, gerookte zalm, mosselen in witte wijn, salades.
Jaar2018
Alcoholpercentage13
LandItalië
RegioLombardia
Druifgroppello, marzemino, sangiovese, barbera
Volume0,75
Productnummer014703
Valtenèsi Rosé doc 'RosaMara' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Bijzondere rosé, gemaakt van een blend van maar liefst vier, deels lokale druiven: gropello, marzemino, sangiovese en barbera. Deze combinatie staat garant voor een krachtige en smaakvolle rosé. De druiven staan aangeplant op de oever van het Gardameer, waar ze mooi geleidelijk rijpen. Het sap is maar heel kort in contact met de schillen waarna het dan wordt afgetapt, om een heerlijke lichtgekleurde rosé te kunnen maken. Tegelijk zorgen deze bijzondere druiven voor een wijn met een mooi uitgesproken krachtig karakter. Dat maakt het mogelijk de helft van de wijn op vat te laten gisten en rijpen, zonder dat dit ten koste gaat van het fruit in deze rosé. Heerlijke, mooie uitgesproken rosé van een hoog niveau.