Valtenèsi Rosé doc 'RosaMara'

Bloemen, aardbeien en frambozen, granaatappel, breed en weelderig, met amandelen, vanille, een fijn bittertje na. Krachtige, droge rosé. Lekker bij een wiener schnitzel, gerookte zalm, mosselen in witte wijn, salades.
Alcohol percentage 13
Volume 0,75
Geur Bloemen, aardbeien en frambozen, granaatappel, geurig, breed, vanille, rokerig, perzik en rijpe peer.
Kleur Licht zalmroze.
Smaak Zacht en weelderig, krachtige rosé, heerlijk rijp wit fruit, amandelen, vanille van het hout, rond en zacht, fijn bittertje na. Krachtige, droge rosé.
Serveren bij Lekker bij een wiener schnitzel, gerookte zalm, mosselen in witte wijn, salades.
Land Italië
Druif Groppello, Marzemino, Sangiovese, Barbera
Regio Lombardije
Jaar 2018
Wijnhuis Costaripa
Valtenèsi Rosé doc 'RosaMara' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Bijzondere rosé, gemaakt van een blend van maar liefst vier, deels lokale druiven: gropello, marzemino, sangiovese en barbera. Deze combinatie staat garant voor een krachtige en smaakvolle rosé. De druiven staan aangeplant op de oever van het Gardame er, waar ze mooi geleidelijk rijpen. Het sap is maar heel kort in contact met de schillen waarna het dan wordt afgetapt, om een heerlijke lichtgekleurde rosé te kunnen maken. Tegelijk zorgen deze bijzondere druiven voor een wijn met een mooi uit gesproken krachtig karakter. Dat maakt het mogelijk de helft van de wijn op vat te laten gisten en rijpen, zonder dat dit ten koste gaat van het fruit in deze rosé. Heerlijke, mooie uitgesproken rosé van een hoog niveau.