Coteaux d'Aix-en-Provence Rosé aoc 'Avec No.3'

Een heerlijke, subtiele en getypeerde Provence-rosé, met in de geur bloemen, aardbeien, frambozen, peer en perzik, roze grapefruit, mooi zacht van smaak, mild en sappig, fijne zuren, droog maar niet te zuur of te streng. Krachtige, droge rosé. Lekker op een terras, bij tapas, olijven, gegrilde kalkoen of dorade.
Alcohol percentage 13
Volume 0,75
Geur Bloemen, aardbeien, frambozen, peer en perzik, roze grapefruit, fijn vleugje peperigheid.
Kleur Zeer licht zalmroze.
Smaak Mooi zacht van smaak, rijp en weelderig, mild en sappig, fijne zuren, droog maar niet te zuur of te streng. Krachtige, droge rosé.
Serveren bij Lekker op een terras, bij tapas, olijven, gegrilde kalkoen of een mooie dorade.
Land Frankrijk
Druif Cabernet Sauvignon, Syrah, Cinsault, Grenache, e.a
Regio Provence
Jaar 2018
Wijnhuis AVEC
Productbeschrijving
Details
Voor de Provence is rosé de belangrijkste wijn. Niet zo gek, want hier wordt rosé gemaakt die tegelijk krachtig en subtiel is. Bovendien valt de mooie lichte kleur tegenwoordig erg in de smaak. En natuurlijk profiteert de Provence uit deze streek van de grote stroom toeristen in deze streek, die de lokale rosé hebben uitgeroepen tot hun favoriete wijn. De Avec is zo’n heerlijke rosé uit de Provence, gemaakt op basis van de lokale druiven Cinsault, Grenache en Syrah. Cinsault levert rondeur en sa p, Grenache zorgt voor zacht fruit en room, Syrah geeft de wijn een pepertje en goede zuren. Een ideale combi voor een heerlijke rosé. De druiven staan op een mooi terroir, vlak bij zee, waardoor de zeewind de druiven kan verkoelen en droog blaast al s het een keer geregend heeft. Zo kunnen de druiven in een perfecte conditie worden geoogst. Een heerlijke, subtiele en getypeerde Provence-rosé.