Pinot Noir Rosé 'Sideways'

Met zijn mooie, verleidelijke roze tint is deze rosé een feestje in een glas. De wijn is droog en knapperig en straalt frisse zomerse aroma's van bessen uit met een aantrekkelijke vleugje specerijen. De wijn is ideaal om rustig te nippen,maar ook een geweldige partner voor zomerse salades, gegrilde kip en zeevruchten.
KleurLicht rosé
GeurOpen en geurig, heerlijk fruit, een vleugje kersen, aardbeien, heerlijk verfrissend.
SmaakLichtvoetig en open, een soepele smaak, elegantie, mooi droog, met een goede frisheid en smakelijk sap, wat zuren na.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijEen prima combinatie met koude voorgerechten, kipsalade, pasta, varkenskoteletten.
Jaar2018
Alcoholpercentage14
LandZuid-Afrika
RegioRobertson
Druifpinot noir
Volume0,75
Productnummer090910
Productbeschrijving
Details
De Robertson-vallei wordt gekenmerkt door koude winters en zonnige zomers, met een gemiddelde jaarlijkse regenval van 350 - 400 mm. In de zomer zorgt een frisse zuidelijke bries voor verkoeling op de wijngaarden, waardoor de druiven gelijkmatig rijpen. Het droge klimaat en de wind houden ongedierte tot een minimum beperkt, wat resulteert in lage sproeiprogramma’s met pesticides.Het geautomatiseerde irrigatiesystemen is gekoppeld aan de gegevens van het weerstation en de bewaking van het bodemvochtgehalte zorgen ervoor dat de wijnstokken de juiste hoeveelheid water krijgen die nodig is om druiven van optimale rijpheid en ontwikkelde smaken te produceren. Een overvloed aan kalksteen en grindachtige bodems worden aangevuld door een kleicomponent die zorgt voor een uitstekende waterretentie en geeft tevens structuur en volheid aan de wijnen. Dit voegt complexiteit en structuur toe aan de wijnen. Wanneer het vergisten van de rode Pinot Noir-druiven plaatsvind gebeurt dit in een omgeving waarbij de temperatuur laag gehouden. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat het fruit en verkwikkende frisheid van de druif in het sap blijft. De fermentatie gebeurt ook in een koude omgeving zodat de eigenschappen tijden het hele wijnbereidingsproces behouden blijven.