Shiraz 'Katnook'

Kruiden en chocola, lekker peperig, vanille, aangenaam pruimen en bessen. Smakelijke en heel toegankelijke shiraz, heel verleidelijk van karakter, met veel fruit, een aangename kruidigheid, peperig, zacht, maar wel wat stevigheid na. Heerlijk bij wildgerechten, haas, hert, wilde druivenborst van de grill, of lekker natafelen met een krachtig smakende kaas, bijvoorbeeld een belegen boerenkaas.
KleurRobijnrood.
GeurKruiden en chocola, lekker peperig, vanille, aangenaam pruimen en bessen.
SmaakSmakelijke en heel toegankelijke shiraz, heel verleidelijk van karakter, met veel fruit, een aangename kruidigheid, peperig, zacht, maar wel wat stevigheid na.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijWildgerechten, haas, hert, wilde druivenborst van de grill, of lekker natafelen met een krachtig smakende kaas, bijvoorbeeld een belegen boerenkaas.
Jaar2015
Alcoholpercentage14
LandAustralië
RegioCoonawarra, South Australia
Druifshiraz
Volume0,75
Productnummer080572
Shiraz 'Katnook' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Coonawarra heeft voor de Shiraz een perfect klimaat. Het is warm en zonnig, zodat het fruit hier prachtig rijp wordt en de grond houdt het water perfect vast, zodat de druiven niet gauw te weinig water hebben. Op deze manier is een minimum aan irrigatie nodig en blijven de druiven lang aan de stokken. Als het fruit wordt geoogst zijn de tannine dan ook heerlijk zacht. Daarna volgt een rijping van 20 maanden op deels nieuwe, deels een jaar oude vaten van Frans en Amerikaans eiken. Dit rondt de wijn mooi af en geeft hem veel complexiteit.