Chardonnay 'Deakin'

Mooi breed in de geur, met wat citrusfruit, ondersteund door wat vanille van het eiken en rijpe tonen van karamel en perzik; de smaak is heerlijk vol en krachtig, met een inzet van rijp fruit, zacht en breed in de mond, mooi ondersteund door het hout, met een lange afdronk waarin de frisse zuren niet ontbreken. Doet het uitstekend bij kip, visgerechten of lichte pastagerechten.
KleurBleek strogeel
GeurMooie volle geur, met wat citrusfruit, vanille en rijpe tonen van karamel en perzik.
SmaakVolle en krachtige witte wijn met rijp wit en geel fruit. Heerlijk sappig en fris door tonen van citrus eneen zacht vleugje vanillle
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijDoet het uitstekend bij kip, visgerechten of lichte pastagerechten.
Jaar2018
Alcoholpercentage13,5
LandAustralië
RegioRed Cliffs, Victoria
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer080510
Productbeschrijving
Details
Voor het maken van de Chardonnay is bewust gekozen voor druiven van verschillende wijngaarden, die op verschillende tijdstippen rijp waren. De druiven werden binnengehaald gedurende een periode van in totaal drie tot vier weken, gedurende vrijwel de gehele maand februari. Dat leverde druiven op in uiteenlopende stadia van rijpheid. Zo kreeg de wijn aan de ene kant mooie frisse elementen en aan de andere kant mooi rijp fruit. Ook de gisting vond apart plaats, om ook daarin variatie te kunnen aanbrengen. Zo gistte een deel van de druiven in contact met eikenhout. Uiteindelijk werden alle verschillende cuvées samengebracht tot een wijn met complexiteit, breedte en heerlijke aroma’s van hout en exotisch fruit.