Grillo Sicilia doc 'Cavallo delle Fate'

De Grillo is zo’n heerlijke, typische lokale Siciliaanse druif, zeer geschikt voor het klimaat, zodat hij zijn zuren mooi vasthoudt. Hij levert een krachtige droge witte wijn op, met fijn wit fruit, bloemen, appel en passievrucht, een volle en krachtige smaak, abrikoos, citrus, smakelijk en sappig, spanning door aangename zuren. Lekker aperitief, mooi bij gegrilde vis, gerookte kip, zachte schimmelkazen.
KleurStrogeel.
GeurFijn wit fruit, bloemen, appel en passievrucht, meloen, geurig en opwekkend.
SmaakAangenaam vol en krachtig, abrikoos, citrus, smakelijk en sappig, spanning door aangename zuren. Krachtige droge witte wijn.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijLekker aperitief, mooi bij gegrilde vis, gerookte kip, zachte schimmelkazen.
Jaar2018
Alcoholpercentage13,5
LandItalië
RegioSicilia
Druifgrillo
Volume0,75
Productnummer012055
Grillo Sicilia doc 'Cavallo delle Fate' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Grillo is zo’n heerlijke, typische lokale Siciliaanse druif, die zeer geschikt is voor het warme Siciliaanse klimaat. Hij werd en wordt gebruikt voor het maken van Marsala, de befaamde zoete wijn. Maar hij blijkt ook heel geschikt voor het maken van smaakvolle en frisse droge witte wijnen. Omdat zoet vrij lastig te verkopen is, neemt het gebruik van Grillo voor het maken van droge wijnen alleen maar toe. De druiven voor de Cavallo delle Fate staan aangeplant op het oorspronkelijke wijngoed van Regaleali, in de provincie Palermo, in het hart van Sicilië. De wijn wordt gemaakt op roestvrij staal, voor een maximale fruitexpressie. Een originele druif, die een prachtig glas witte wijn oplevert.