Moscato d'Asti docg 'Moncucco' 0,50

Brede geur, met een intens bouquet, waarin we rozen, bloemen, druiven, acacia en limoen, citrusfruit, lelietjes van dalen en zelfs appelen ruiken, een fraaie smaak, heel aangenaam muscaat, druivig, niet te zoet, licht mousserend, zacht en parelend, uitgebalanceerd en elegant, met frisse zuren in de afdronk.Uitstekend aperitief, maar ook een wijn die prima tot zijn recht komt bij licht zoete nagerechten, fruit, perzik en ananas.
KleurStrogeel, met een hint van groen.
GeurBrede geur, met een intens bouquet, waarin we rozen, bloemen, druiven, acacia en limoen, citrusfruit, lelietjes van dalen en zelfs appelen ruiken.
SmaakEen fraaie smaak, heel aangenaam muscaat, druivig, niet te zoet, licht mousserend, zacht en parelend, uitgebalanceerd en elegant, met frisse zuren in de afdronk.
Serveertemperatuur
Serveren bijUitstekend aperitief, maar ook een wijn die prima tot zijn recht komt bij licht zoete nagerechten, fruit, perzik, ananas.
Jaar2016
Alcoholpercentage5,5
LandItalië
RegioPiemonte
Druifmoscato
Volume0,5
Productnummer012717
Moscato d'Asti docg 'Moncucco' 0,50 kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Deze bijzondere muscaatwijn is gemaakt van een uitgelezen selectie muscaatdruiven, afkomstig van de ‘Moncucco’ -heuvel in S. Stefano. De druiven voor deze wijn worden geplukt van oude stokken, met een leeftijd van rond de veertig jaar, die slechts een lage productie hebben. Op deze manier krijgen ze een krachtige smaak en veel aroma. Na de oogst worden de druiven vergist op gecontroleerde, lage temperatuur, waardoor het muskaatfruit in de druiven perfect bewaard blijft, met zijn typische geuren van bloeiende rozen en rijpe perziken. De wijn gist niet helemaal uit en het koolzuur wordt tijdens de gisting deels in de wijn vastgehouden. Daardoor blijft de wijn licht zoet, met een aangename pareling. Het resultaat, Moscato d’Asti, is een fris-zoete licht mousserende wijn, die uitstekend past bij fruit en nagerechten. Dankzij het lage alcoholgehalte (5,5%) is hij ook zeer verfrissend na een stevige maaltijd, maar ook heel bruikbaar als aperitief.