Pinot Grigio delle Venezie doc 'Aquila'

Aangename open geur, bloemen, acacia, peer en appel, vleugje citrus, opwekkend, in de smaak licht en sappig, vleugje kiwi en wat perzik, open en lichtvoetig, zacht en sappig, een vleugje mint, wat aangename zuren na. Heerlijk bij kip met coleslaw, pasta met een saus van blauwe kaas, kalfsvlees of kip.
KleurHelder strogeel
GeurAangename open geur, bloemen, acacia, peer en appel, vleugje citrus, opwekkend
SmaakLicht en sappig, vleugje kiwi en wat perzik, open en lichtvoetig, zacht en sappig, een vleugje mint, wat aangename zuren na.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijHeerlijk bij kip met coleslaw, pasta met een saus van blauwe kaas, kalfsvlees of kip
Jaar2018
Alcoholpercentage12
LandItalië
RegioFriuli
Druifpinot grigio
Volume0,75
Productnummer010550
Productbeschrijving
Details
De Pinot Grigio, Italiaans voor Pinot Gris, voelt zich in dit deel van Italië zeer goed thuis. Dat is de magische combinatie van het bijzondere terroir en het koele klimaat van deze streek. La Delizia wil een Pinot Grigio maken in de Italiaanse stijl, dus niet te zwaar, maar vooral opwekkend en met veel fruit en frisheid. De druiven mogen dus niet te laat worden geplukt, op het moment dat ze nog goede zuren en een perfecte balans hebben. Daarna volgt een gisting op koude temperatuur op roestvrij staal, waarmee de wijn zijn frisheid en sap perfect weet te behouden. Dat levert een heerlijk lichtvoetige witte wijn op, in de traditie van de sappig en frisse Italiaanse Pinot Grigio. Heerlijk.