Rioja Blanco doc 'Finca Alto Cantabria'

Een spetterende geur met mint, appel, peer, aangenaam zoet vanille, bloemig, mooi citrusfruit en een vleugje banaan; de smaak is rijk en krachtig, met veel exotisch fruit, appel, meloen, mooie zuren en een aangename vanilletoon, licht getoast. Drink hem bij vis met rijke saus, wit vlees of foie gras.
KleurHelder goudgeel.
GeurMint, appel, peer, aangenaam zoet vanille, bloemig, mooi citrusfruit en een vleugje banaan.
SmaakRijk en krachtig, veel exotisch fruit, met appel, meloen, noten, mooie zuren en een aangename vanilletoon, licht getoast.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijVis met rijke saus, wit vlees of foie gras.
Jaar2017
Alcoholpercentage13
LandSpanje
RegioRioja
Druifviura
Volume0,75
Productnummer035641
Rioja Blanco doc 'Finca Alto Cantabria' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De hele wereld barst van de op hout gegiste Chardonnay. Hoe goed dat type wijn ook kan zijn, het is verfrissend om eens een goede witte wijn tegen te komen van een andere druif, de Viura in dit geval. Bujanda gebruikt alleen de beste Viura druiven, afkomstig van de Alto de Cantabria-wijngaard, gelegen op enige hoogte. In combinatie met de gisting op eiken vaten levert dit een wijn op die krachtig en exotisch van karakter is, maar die toch fris wordt gehouden door de zuren van de Viura-druif. Een eigenzinnige wijn, typisch voor de druif en de streek, mooi vol en krachtig.