Rioja Blanco doc 'Conde Valdemar'

Rioja Blanco (Conde Valdemar)Een moderne witte Rioja in alle opzichten. Heerlijk fris wit, met appel en limoen, meloen, perzik, voorjaarsbloemen, lekker sappig, lichtvoetig en opwekkend, duidelijke zuren, vleugje grassigheid. Lekker bij gegrilde vis, groene salade met zachte geitenkaas, groentegerechten, ook een lekker aperitief.
KleurBleek strogeel.
GeurAangenaam exotisch fruit, appel en citrus, limoen, meloen, perzik, voorjaarsbloemen.
SmaakLekker sappig en open, lichtvoetig en opwekkend, duidelijke zuren, vleugje grassigheid, modern. Elegante, droge witte wijn.
Serveertemperatuur06-08℃
Serveren bijGegrilde vis, groene salade met zachte geitenkaas, groentegerechten, ook een lekker aperitief.
Jaar2018
Alcoholpercentage12
LandSpanje
RegioRioja
Druifviura, verdejo, sauvignon blanc,tempranillo blanco
Volume0,75
Productnummer035631
Rioja Blanco doc 'Conde Valdemar' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Voor de Rioja is het van groot belang dat de wijnen een eigen, typisch karakter hebben. Een van de belangrijke manieren om dat te behouden is het gebruik van eigen streekdruiven. Voor witte Rioja is en blijft de Viura de lokale druif nummer één, en die druif staat dan ook aan de basis. Toch is er inmiddels een zekere invloed van buitenaf te bespeuren. In kleine percentages mag nu ook gebruik worden gemaakt van druiven als Sauvignon Blanc, Chardonnay en Verdejo –zoals bij deze wijn. Verdejo, de druif van de streek Rueda, is een aantrekkelijke aanvulling, omdat hij veel aroma heeft en goede zuren. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de eigen wijngaarden van de bodega, dus staan onder optimale controle. De wijn wordt gegist op lage temperatuur, zonder het gebruik van hout. Dus een moderne witte Rioja in alle opzichten. Heerlijk fris wit.