Sauvignon Blanc '21 Gables'

De wijn is vet en aromatisch met intense smaken van kruisbessen, groene vijgenbladeren en hints van vers gras. Het is een geconcentreerd en rijk getextuurde wijn die smaak biedt met een frisse groene afwerking.
Alcohol percentage 14
Volume 0,75
Geur Aangename open geur, peer, meloen, asperges, een vleugje grassigheid, tropisch fruit, passievrucht.
Kleur Bleek strogeel
Smaak Volle en rijpe smaak, met heerlijke frisheid en veel tropsich fruit, een vleugje artisjok, levendig, mooi krachtig.
Serveren bij Spannend bij salade met artisjokharten en kip, prima met parelhoen, visgerechten met een krachtige saus, met een vleugje citroen, geitenkaas.
Land Zuid-Afrika
Druif Sauvignon Blanc
Regio Stellenbosch
Jaar 2018
Wijnhuis Spier Estate
Sauvignon Blanc '21 Gables' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Een van de mooiste historische bezienswaardigheden van de Kaap zijn de oud-Hollandse huizen met hun bijzondere gevels uit de 17e en 18e eeuw. Cape Dutch, zoals dat hier wordt genoemd. Spier is de grootste eigenaar van deze bijzondere, perfect bewaard gebleven gevels: maar liefst 21 in totaal. De 21 Gables dankt zijn naam aan deze historische bezitting. Hij is gegeven aan wijnen van het hoogste niveau. De Sauvignon Blanc 21 Gables wordt vroeg in de ochtend met de hand geoogst in kisten van elk 10 kilo. De druiven zijn voorgekoeld alvorens ze ontsteelt en geperst worden. Het schilcontact is bij deze wijn maximaal 6 uur. Fermentatie vind plaats onder gecontroleerde temperaturen tussen 12-14 °C. De wijn rijpt voor 6 maanden op de peulvrecht voordat deze wordt gebotteld.