Sauvignon Blanc '21 Gables'

De wijn is vet en aromatisch met intense smaken van kruisbessen, groene vijgenbladeren en hints van vers gras. Het is een geconcentreerd en rijk getextuurde wijn die smaak biedt met een frisse groene afwerking.
KleurBleek strogeel
GeurAangename open geur, peer, meloen, asperges, een vleugje grassigheid, tropisch fruit, passievrucht.
SmaakVolle en rijpe smaak, met heerlijke frisheid en veel tropsich fruit, een vleugje artisjok, levendig, mooi krachtig.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijSpannend bij salade met artisjokharten en kip, prima met parelhoen, visgerechten met een krachtige saus, met een vleugje citroen, geitenkaas.
Jaar2018
Alcohol percentage14
LandZuid-Afrika
RegioStellenbosch
Druifsauvignon blanc
Volume0,75
Productnummer090451
Sauvignon Blanc '21 Gables' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Een van de mooiste historische bezienswaardigheden van de Kaap zijn de oud-Hollandse huizen met hun bijzondere gevels uit de 17e en 18e eeuw. Cape Dutch, zoals dat hier wordt genoemd. Spier is de grootste eigenaar van deze bijzondere, perfect bewaard gebleven gevels: maar liefst 21 in totaal. De 21 Gables dankt zijn naam aan deze historische bezitting. Hij is gegeven aan wijnen van het hoogste niveau. De Sauvignon Blanc 21 Gables wordt vroeg in de ochtend met de hand geoogst in kisten van elk 10 kilo. De druiven zijn voorgekoeld alvorens ze ontsteelt en geperst worden. Het schilcontact is bij deze wijn maximaal 6 uur. Fermentatie vind plaats onder gecontroleerde temperaturen tussen 12-14 °C. De wijn rijpt voor 6 maanden op de peulvrecht voordat deze wordt gebotteld.