Sauvignon Blanc 'Carmen Insigne'

Wat een smaakvol glas Sauvignon Blanc, met rijpe en licht groene tonen die elkaar op een subtiele wijze afwisselen! Geniet van de geur met groene peper, kruisbessen, artisjok en tomatensteeltjes en de krachtige smaak, die mooi droog is, met goede zur en en een fijn bitter na. Een uitstekend aperitief, heerlijk bij gegrilde garnalen, oesters, kip en groene salades, verrassend bij geitenkaas.
Alcohol percentage 13
Volume 0,75
Geur Groene peper, kruisbessen en artisjok, heerlijk geurig en fris opwekkend.
Kleur Strogeel , met een hint van groen
Smaak Krachtige smaak, heerlijk fris en sappig met en fijne droge smaak en een aangenaam bittertje.
Serveren bij Een uitstekend aperitief, heerlijk bij gegrilde garnalen, oesters, kip en groene salades, verrassend bij geitenkaas.
Land Chili
Druif Sauvignon Blanc
Regio Central Valley
Jaar 2018
Wijnhuis Carmen
Sauvignon Blanc 'Carmen Insigne' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
In de loop der jaren is de Chileense Sauvignon blanc stap voor stap geperfectioneerd. De aanplant in koelere wijngaarden heeft daarbij veel geholpen. Voor de Insigne worden druiven gebruikt met verschillende herkomst. Soms koeler, soms minder koel, om zo tot een ideale mix te komen. In deze wijn zijn dan ook de rijpere kanten van de sauvignon vertegenwoordigd, om hem mooi zacht en vol te maken. De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens direct gekoeld en geperst, om al het fruit van d e sauvignon te behouden. Door een gisting op zeer lage temperatuur, zo rond de 11-12 graden, wordt de wijn mooi aromatisch en krachtig. De gisting duurt dan langer, zodat de aroma’s in de wijn zich mooi kunnen ontwikkelen. Een korte rijping van twee manden op de ‘lie’, de afgestorven gistcellen, zorgt voor nog meer aromatische kracht en diepgang. Het levert een smaakvol glas sauvignon op, waarbij rijpe en licht groene tonen elkaar op een subtiele wijze.