Etna Bianco doc 'Tascante Buonora'

Kruidig, rijpe peer, kweepeer, anijs, verse laurier, honing en dennennaalden, diepgang en structuur, rijkdom, weelderig, mooie zuren, blijft spannend. Complexe, droge witte wijn. Lekker bij wit vlees, kipgerechten of kalkoen, salade niçoise en gegril
KleurHelder strogeel
GeurKruidig, rijpe peer, kweepeer, anijs, verse laurier, honing en dennenaalden.
SmaakVol en krachtig, diepgang en structuur, rijkdom, weelderig, mooie zuren, blijft spannend. Complexe, droge witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijWit vlees, kipgerechten of kalkoen, salade niçoise en gegrilde vis.
Jaar2016
Alcohol percentage12
LandItalië
RegioSicilia
Druifcarricante
Volume0,75
Productnummer012072
Productbeschrijving
Details
De wijngaarden van de Etna trekken de afgelopen jaren veel belangstelling. Van heinde en verre komen producenten hierheen om wijngaarden op de hellingen van de vulkaan te kopen. Regaleali bezit daar het estate ‘Il Tascante’, waar de Carricante voor deze wijn staat aangeplant. De Carricante is de klassieke druif van de witte wijnen met de DOC Etna. Hij levert prachtige wijnen op, met een grote complexiteit en fijne zuren. De wijngaard is aangeplant in 2000, en staat op een hoogte van 600 meter, aan de noordkant van de vulkaan. De druiven worden als regel rond de tweede week van oktober geoogst. Gisting vindt plaats op roestvrij staal, om een wijn te maken met veel spanning, mooi en veel frisheid.