Verdeca Puglia igp 'Mocavero'

Rijpe en krachtige geur, kamperfoelie, rijpe meloen, kiwi, munt en venkel, zacht en verfrissend, met goede zuren en bitters, in combinatie met een hint van zoet. Droge witte wijn. Het ideale aperitief, heerlijk bij koude voorgerechten, salades, risot to met groenten, lichte visgerechten.
Alcohol percentage 12,5
Volume 0,75
Geur Rijpe en krachtige geur, kamperfoelie, rijpe meloen, kiwi, exotisch, rijp, munt en venkel.
Kleur Medium strogeel.
Smaak Lekkere volle en fruitige smaak, zacht en verfrissend, met goede zuren en bitters, lekker mollig en een hint van zoet. Droge witte wijn.
Serveren bij Het ideale aperitief, heerlijk bij koude voorgerechten, salades, risotto met groenten, lichte visgerechten.
Land Italië
Druif Verdeca
Regio Puglia
Jaar 2018
Wijnhuis Mocavero
Verdeca Puglia igp 'Mocavero' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Salice Salentino is een streek van karaktervolle en krachtige wijnen. Tegelijk zorgt Mocavero voor een wijn in een vrij elegante, niet al te harde en droge stijl, zodat hij geschikt is om jong te genieten, bij een mooi stuk vlees. Geniet van zijn pep erige karakter, met chocola en kruiden. De smaak is mooi vol en krachtig, sappig en lekker stevig, met kersen en gedroogde pruimen, zuidelijk en warm.Ideaal bij gegrilde varkenskoteletten, belegen kazen, maar ook bij gedroogd fruit en walnoten.