Vermentino di Sardegna doc 'Merì'

De Vermentino di Sardegna is een van de bijzondere witte wijnen van het eiland Sardinië. Om een mooie krachtige wijn te maken worden de opbrengsten laag gehouden. Hij heeft een intense geur, met grapefruit, munt, een vleugje anijs, venkel, in de mond krachtig en sappig, met rijp fruit, citrus en goede zuren. Krachtige, droge witte wijn. Goede combinatie met schaal- en schelpdieren, oesters, salade met kip en venkel, maar ook heerlijk als een mooi aperitief.
Awards:
Oogstjaar 2017 - 92 pt (James Suckling)
Oogstjaar 2017 - 15.5 pt (Perswijn)
KleurLicht strogeel.
GeurIntense geur, met wit fruit, grapefruit, munt, een vleugje anijs, venkel, breed en geparfumeerd.
SmaakSmaakvol, krachtig en sappig, rijp fruit, citrus, goede zuren, karaktervol, levendig, wat fijne bitters na. Krachtige, droge witte wijn.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijSchaal- en schelpdieren, oesters, salade met kip en venkel, maar ook heerlijk als een mooi aperitief.
Jaar2018
Alcoholpercentage13
LandItalië
RegioSardegna
Druifvermentino
Volume0,75
Productnummer013202
Productbeschrijving
Details
De Vermentino di Sardegna is een herkomstbenaming die op het gehele eiland Sardinië mag worden gebruikt voor wijnen op basis van Vermentino- druiven. Vermentino is een druif met grote kwaliteit, die op veel plaatsen langs de Middellandse Zee staat aangeplant. In de Provence gaat hij door het leven als rolle. Deze wijn is afkomstig van zuidelijke deel van het eiland, van de Tenute di Selegas. Een bijzondere wijngaard, met een ondergrond die veel kalk bevat, wat zorgt voor een wijn met mooie zuren en mineraligheid. Om een mooie krachtige wijn te maken worden de opbrengsten laag gehouden. De druiven worden machinaal geoogst, zodat ze in de nacht kunnen worden binnengehaald en terstond kunnen worden gekoeld, om hun mooie fruit te houden. Een heerlijke, verfrissende wijn.