Viognier igp 'Les Vignes d'à Côte''

Een wijn waarvan de geur typisch Viognier is. Rijp geel fruit, abrikoos, necatrine en hints van viooltjes. In de smaak is de wijn vol en rond, een zuurtje is aanwezig in de afdronk. Een heerlijke aperitief wijn of voor bij een lichte maaltijd.
Alcohol percentage 13
Volume 0,75
Geur Heerlijk voorjaarsbloemen, perzik, peer, abrikoos, een vleugje tropisch fruit en een hint van vanille.
Kleur Helder goudgeel.
Smaak Smakelijk en rond, heerlijk soepel, droog maar niet te strak, heerlijk zacht, met in de finale een hint van kruidigheid en wat smakelijke bitters.
Serveren bij Heerlijk als aperitief, mooi bij een salade met gekookt ei en asperges, bij gerookte zalm op toast, maar combineert ook goed met wit vlees.
Land Frankrijk
Druif Viognier
Regio Rhône
Jaar 2017
Wijnhuis Domaine Yves Cuilleron
Productbeschrijving
Details
De met gras begroeide wijngaardenom erosie te voorkomen zijn gelegen in de stad Chavanay. Het terroir is van graniet en alluviaal.Zonder het gebruik van insecticide of pesticide, is het behandelen van de ranken afhankelijk van het weer. Er is nauwelijks toevoegin van kunstmest, als er wel kunstmest wordt gebruik is deze uitsluitend organisch. Yves Cuilleron heeft respect voor de balans van het terrein en de druivenrank. Tijdens de groei van de druiven, worden deze nauwlettend in de gaten gehouden om een zo'n hoog mogelijk rendement te behalen. Het overtollige groen wordt verwijderd, zodat er een betere rijping van de druiven ontstaat. Hoewel dit machinaal wordt gedaan, verdient handmatige arbeid de voorkeur.