Viognier igp 'Les Vignes d'à Côte''

Een wijn waarvan de geur typisch Viognier is. Rijp geel fruit, abrikoos, necatrine en hints van viooltjes. In de smaak is de wijn vol en rond, een zuurtje is aanwezig in de afdronk. Een heerlijke aperitief wijn of voor bij een lichte maaltijd.
KleurHelder goudgeel.
GeurHeerlijk voorjaarsbloemen, perzik, peer, abrikoos, een vleugje tropisch fruit en een hint van vanille.
SmaakSmakelijk en rond, heerlijk soepel, droog maar niet te strak, heerlijk zacht, met in de finale een hint van kruidigheid en wat smakelijke bitters.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijHeerlijk als aperitief, mooi bij een salade met gekookt ei en asperges, bij gerookte zalm op toast, maar combineert ook goed met wit vlees.
Jaar2018
Alcohol percentage13
LandFrankrijk
RegioRhône
Druifviognier
Volume0,75
Productnummer047340
Viognier igp 'Les Vignes d'à Côte'' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De met gras begroeide wijngaardenom erosie te voorkomen zijn gelegen in de stad Chavanay. Het terroir is van graniet en alluviaal.Zonder het gebruik van insecticide of pesticide, is het behandelen van de ranken afhankelijk van het weer. Er is nauwelijks toevoegin van kunstmest, als er wel kunstmest wordt gebruik is deze uitsluitend organisch. Yves Cuilleron heeft respect voor de balans van het terrein en de druivenrank. Tijdens de groei van de druiven, worden deze nauwlettend in de gaten gehouden om een zo'n hoog mogelijk rendement te behalen. Het overtollige groen wordt verwijderd, zodat er een betere rijping van de druiven ontstaat. Hoewel dit machinaal wordt gedaan, verdient handmatige arbeid de voorkeur.