Barolo Chinato Vino Aromatizzato gb 500ml

Barolo Chinato is een versterkte en gearomatiseerde wijn uit Piemonte. De alcohol van 16,5% is mooi geïntegreerd in de ronde, zachte smaak van de wijn. Heerlijk als afsluiter van een diner.

Proefnotitie

Kleur Robijnrood
Geur Intense geuren van kaneel, kruidnagel en nootmuskaat.
Smaak Het alcoholpercentage van 16,5% is mooi geïntegreerd in de ronde, zachte smaak. De Barolo Chinato heeft een prachtige zoet/bitter balans.
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Het einde van de maaltijd. Serveer de wijn op kamertemperatuur of iets verwarmd met een sinaasappelschil in het glas. Ook lekker om te combineren met chocolade of in een cocktail.
Land Italië
Regio Piemonte
Druif nebbiolo

Technische gegevens

Artikelnummer 012736
Wijnhuis Fontanafredda
Alcoholpercentage 16.50
Inhoud 0,5
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 8000174004714
Barcode Doos 8000174002192

Beschrijving

"Barolo Chinato is een met aroma's en alcohol versterkte wijn. De traditie gaat terug naar het einde van de 19e eeuw en werd destijds ingezet als medicijn om lichte kwalen te genezen. Tegenwoordig doet het dienst als een digestief en wordt vooral lokaal gedronken - in Piemonte dus. Dat het niet het eerste beste digestief is, blijkt wel uit de voorschriften. Chinato moet gemaakt worden van 100% DOCG Barolo. Fontanafredda haalt de druiven van verschillende, kalkrijke wijngaarden in Barolo. De oogst vindt in de eerste tien dagen van oktober plaats, gevolgd door een traditionele vinificatie. De druiven worden vergist in een RVS tanks gedurende acht tot tien dagen op een gecontroleerde temperatuur van 30 - 31 graden. Het sap wordt regelmatig 'over de hoed gepompt' om meer kleur en smaak te onttrekken. Na de gisting verblijft het sap in contact met de schilletjes voor een paar dagen om nog meer smaken te onttrekken. Daarnaast helpt het om de malolactische gisting op te starten. Als de wijn klaar is, kunnen de aroma's toegevoegd worden. Fontanafredda maakt gebruikt van meer dan twintig kruiden en schors van de cinchona (plantensoort). De kruiden worden eerst drie maanden in alcohol geweekt, daarna nog eens zes maanden in eikenhouten vaten om de juiste balans te krijgen. Pas daarna worden de extracten, samen met alcohol en suiker, toegevoegd aan de Barolo-wijn.

Barolo Chinato Vino Aromatizzato gb 500ml

Login voor de prijs
Barolo Chinato Vino Aromatizzato gb 500ml is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding