Tijdens de feestelijke opening van de 21ste editie van Wine Professional 2023 ontving onze Algemeen Directeur Henrico van Lammeren de prestigieuze Diamond Award uitgereikt. Deze award wordt jaarlijks toegekend aan personen of instanties/bedrijven die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt met betrekking tot de Nederlandse gastronomie. De award werd uitgereikt door Jan van Lissum, directeur van The Wine & Food Association en de Gastronomische Groote Club.

Henrico zet zich al ruim 16 jaar in voor Vinites, waarvan de laatste negen jaar als onze Algemeen Directeur. “In die jaren heeft hij stapsgewijs belangrijke veranderingen doorgevoerd met het oog op de toekomst. Efficiëntie en duurzaamheid zijn kernbegrippen, meer aandacht voor customer relations, strengere selecties bij de wijninkoop en het organiseren van opleidingen zijn onder andere het resultaat. Ook buiten Vinites zet Henrico zich in ten behoeve van de wijnbranche. Zo maakt hij deel uit van het bestuur van de KVNW, waar hij zich bezighoudt met de portefeuille alcoholmatiging en voorzitter is van Stichting Wijncommunicatie. Verder is hij lid van het bestuur van Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie en board administrator van Wine in Moderation. In 2020 werd hij voorzitter van de Wijnacademie. Henrico is een strateeg, vernieuwer en samenwerker die zich enthousiast en gedreven op allerlei manieren inzet voor een verantwoorde en plezierige wijnbeleving in ons land”, aldus Jan van Lissum.

Ook voor een aantal wijnen van Vinites vielen daarnaast in de prijzen. Onze prachtige ‘tikkeltje wat andere’ stijl Rioja van Álvaro Palacios, La Montesa 2019, is bekroond als winnaar van de Wine Challenge 2023. Naast deze wijn waren ook Viognier 'Barranco' 2020 van Tabali en Petit Arvine 2020 van Rosset genomineerd. Tijdens de beurs vond ook de uitreiking plaats van de Beste Gastronomische Duitse Wijn, een samenwerking tussen The Wine and Food Association en Wines of Germany. Von Winning Riesling Erste Lage ‘Paradiesgarten’ 2021 is winnaar geworden in de Wines of Germany Gastro Cup in de categorie Riesling € 12,00 - € 25,00.