Brunello di Mont. Ris. docg Organic 'Sanlorenzo'

Brunello di Montalcino Riserva. Een winnaar voor wie van zware wijnen houdt. Gelaagd met aroma's van zwoel rood fruit, leer, vanille, pruimen en chocolade. Een krachtpatser. Geweldig bij klassieke gerechten uit de streek zoals steak fiorentina of pappardelle al ragu di cinghiale. 

Proefnotitie

Kleur Granaatrood.
Geur Gelaagd, zwoel rood fruit, kersen, gedroogde pruimen, zwoel, vanille, tabak, ceder, potloodslijpsel, balsamico, leer.
Smaak Een wijn met vele lagen, veel zwoel rood fruit, geconcentreerd, duidelijke tannines.
Serveersuggestie Heerlijk bij pappardelle al ragu di cinghiale. En uiteraard bij een steak fiorentina.
Jaar 2016
Land Italië
Regio Toscane
Druif sangiovese

Technische gegevens

Artikelnummer 023910
Wijnhuis Sanlorenzo
Alcoholpercentage 15.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)

Beschrijving

Deze wijn is opgedragen aan de grootvader van de huidige eigenaar van Sanlorenzo. Het was Bramante Ferretti die ergens halverwege de vorige eeuw de eerste wijn maakte op Sanlorenzo, zij het voor eigen gebruik. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Deze Brunello di Montalcino Riserva wordt alleen in uitzonderlijke jaren gemaakt van het allerbeste fruit. De wijngaarden bevinden zich in het zuidwestelijke deel van Montalcino op 500 meter boven zeeniveau. Ze zijn 5 tot 25 jaar oud. De vergisting vindt plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur. Samen met de schilweking duurt dit ongeveer 25 dagen. Het wordt gevolgd door een rijping van drie jaar in grote eikenhouten vaten van 10 hectoliter. De wijn wordt gebotteld in het vierde jaar, waarna de wijn in de fles blijft rusten tot januari van het zesde jaar. Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Opa Bramante is 101 jaar geworden.

Brunello di Mont. Ris. docg Organic 'Sanlorenzo'

Login voor de prijs
Download Flesafbeelding