Cabernet Franc 'Catena Appellations San Carlos'

Vol en krachtig met rijp rood fruit van kersen, aardbeien en een vleugje framboos. Daarnaast een hint van eucalyptus, laurier en vanille. Intens, sappig en elegant.
Awards:
Oogstjaar 2018 - 92pt (Descorchados)

Proefnotitie

Kleur Diep paars-rood.
Geur Volle en intense geur met rijpe amarenen kersen, aardbeien en een hint van framboos. Daarnaast een vleugje vanille en karamel.
Smaak Sappig, vol en elegant van smaak met geconcentreerde rijpe rode bessen, een vleugje eucalyptus en zwarte peper. Ze gaan gepaard met robuuste tannines en een soepele lange afdronk.
Serveertemperatuur 15-18℃
Jaar 2020
Land Argentinië
Regio Mendoza
Druif cabernet franc

Technische gegevens

Artikelnummer 064712
Wijnhuis Catena Zapata
Alcoholpercentage 13.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 07794450002853
Barcode Doos 17794450002850

Beschrijving

Deze Cabernet Franc is afkomstig van de historische wijngaarden van de familie in San Carlos. Hier leveren de zand-leembodems en het bergklimaat een wijn op met geconcentreerde rijpe rode bessen, een vleugje eucalyptus en zwarte peper. Ze gaan gepaard met robuuste tannines en een soepele lange afdronk.

De wijngaarden van San Carlos liggen op een hoogte van 1.090 meter. De bodem is van alluviale oorsprong, waardoor de bodem uit verschillende lagen is opgebouwd. De wijngaarden bestaan voor 70% uit een leem zandgrond met dikke kalklagen met op de bodem afgeronde rotsen. Het overige gedeelte bestaat uit 10% uit klein en 20% uit slib.

Deze wijn ondergaat 3 dagen lang een koude maceratie bij 10ºC. Het sap wordt vervolgens 20 dagen gefermenteerd met aansluitend een maceratie van 10 dagen. Na de gisting rijpt de wijn voor 12 maanden op Frans eikenhouten vaten (waarvan 35% nieuw). De selectie van vaten varieert afhankelijk van de wijngaard en het oogstjaar.

Cabernet Franc 'Catena Appellations San Carlos'

Login voor de prijs
Cabernet Franc 'Catena Appellations San Carlos' is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding