Chianti Classico docg GS 'Castello di Brolio'

In de geur een verleidelijke combinatie van fruit en hout, licht gebrand, kersen en frambozen, met wat zwoele kruidigheid; in de mond intens en krachtig, veel concentratie, maar het fruit is ook aanwezig, met mooi kersen, bessen, levendig en stevig, met wat tannines en een lichte kruidigheid, met een fraaie lengte; doet het goed bij stevige vleesgerechten,wild, zoals patrijs of fazant, een mooie stoofpot met vlees en groenten en blauwe kazen zoals Gorgonzola.
KleurIntens kersenrood.
GeurEen verleidelijke combinatie van fruit en hout, licht gebrand, kersen en frambozen, met wat zwoele kruidigheid.
SmaakIntens en krachtig, veel concentratie, maar het fruit is ook aanwezig, met mooi kersen, bessen, levendig en stevig, met wat tannines en een lichte kruidigheid, met een fraaie lengte.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijStevige vleesgerechten,wild, zoals patrijs of fazant, een mooie stoofpot met vlees en groenten of blauwe kazen zoals Gorgonzola.
Jaar2015
Alcoholpercentage13,5
LandItalië
RegioToscana
Druifsangiovese
Volume0,75
Productnummer012526
Chianti Classico docg GS 'Castello di Brolio' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Voor deze Chianti Classico onder de eigen naam van het kasteel worden de druiven gebruikt van oudere wijngaarden, met lagere opbrengsten. Hierdoor krijgt de wijn meer diepte en concentratie. Er wordt uitsluitend gewerkt met Sangiovese en Canaiolo. De druiven worden laat geoogst, eind september, begin oktober, om de druiven perfect rijp te laten worden. De gisting duurt bijna drie weken, om alle geur en smaakstoffen aan de schillen te onttrekken. Daarna volgt een rijping op eiken vaten gedurende anderhalf jaar. Dan is dit vlaggenschip van het Castello di Brolio klaar.